AcasăNewsAmbasadele nu renunta la dresarea Romaniei

Ambasadele nu renunta la dresarea Romaniei

Uitat la post, Hans Klemm continua sa ne dea lectii de democratie

Stau si ma intreb cum ne-am descurcat pana acum. Cum am reusit sa facem justitie in Romania fara ca ambasadele sa-si bage nasul si sa ne invete cum e bine. Imediat cum au inceput modificarile la legile justitiei, cateva ambasade au si sarit ca arse. Ca sa fim atenti, ca sa avem grija cu independenta procurorilor, a judecatorilor, ca statul de drept  risca sa nu mai fie ce a fost, c-o fi si c-o pati, ma rog, o mie de vorbe pe care n-as da doi bani.

Uitat la post Hans Klemm continua sa ne dea lectii de democratie

Mi-e greu sa precizez daca toate cuvintele astea sunt copy-paste dupa vocalizele lui Iohannis la Comisia Europeana sau invers, Iohannis si le-a insusit de la ambasadorii pe care ii doare interesul fata de justitia din Romania. Oricum, vorbesc toti aceeasi limba care-si trage originile de la Bruxelles.

Loviti de amnezie

Culmea este ca ambasadele astea recalcitrante si ofuscate nu au protestat deloc atunci cand, peste noapte, ministresa Pruna si restul gastii Ciolos au modificat peste 100 de articole din Codul penal sau de procedura penala printr-o ordonanta de urgenta. Daca acelasi lucru l-ar fi facut Tudorel Toader sau Viorica Dancila, cred ca pana si ambasadorii ar fi iesit in strada, la proteste, alaturi de Klaus Iohannis si opozitie. Surprinzator este si faptul ca ambasadorii in cauza sunt brusc loviti de amnezie si uita ca sunt acreditati pe langa Ministerul Afacerilor Externe, doar acolo, nu pe langa presa cu predilectie aservita Cotrocenilor sau SRI. Si nici pe la festivalurile de film nu sunt acreditati sau pe langa gloata din strada. Trucul lor este ieftin si cam golanesc, si numai retardatii natiei poate ca nu il pricep.

Minima rezerva nu functioneaza

In 2017, ambasadorul american Hans Klemm, campionul imixtiunilor in treburile justitiei, si-a virat discursul de la Festivalul de Film si Istorii  Rasnov in zona politicului, desi era un simplu invitat ca toti ceilalti. „Presedintele vostru a facut tot ce era posibil pentru a opri Ordonanta 13”. Aha! Si asta avea legatura cu filmul si cu festivalul? Anul acesta, la fel, la acelasi festival. Klemm a atacat fara nicio retinere Legea offshore, despre care a afirmat ca „a incalcat principiile transparentei si consultarii”. Evident, cel vizat era Liviu Dragnea. Klemm a uitat sa precizeze insa ca el este un sustinator fervent al politicii Obama si al controversatei Hillary Clinton, care l-a uitat la post in Romania. Ca alegatia lui intra, la un moment dat, in contradictie cu viziunile lui Donald Trump, pe ambasador nu il mai intereseaza. A avut ceva de comentat despre legile din Romania si nu s-a sfiit sa o faca. Obligatia de minima abtinere nu a functionat.

A uitat-o pe Kovesi

Nici ambasadoarea Frantei in Romania, Michele Ramis, nu e cu mult prea departe de Hans Klemm. La o dezbatere din cadrul Festivalului de Film si Istorii Rasnov de anul acesta, a declarat ca spatiul politic romanesc este dedicat disensiunilor si problemelor interne. Cam interpretabila si peiorativa introducere in discurs, madame Ramis. Parerea mea! N-au decat sa maraie organizatorii, dar mie mi se arata ca festivalul pare mai mult o scoala de vara a serviciilor secrete straine insarcinate cu indoctrinarea romanilor si manarea lor pe un anumit fagas. Ca apoi, invaluitoare, ambasadoarea sa ne spuna cat de mult ne pot ajuta ei sa fructificam avantajele si oportunitatile pe care, uite, le cam neglijam. Ei, cine? Francezii sau europenii, asa, in general, care nu au terminat de golit Romania? Dar despre Laura Codruta Kovesi de ce nu mai vorbiti? Macar sa fi spus publicului apt sa inghita orice de ce ati decorat-o si de ce, brusc, nu mai este o partida interesanta.

Mai explicit, domnu’!

Uite ca nici ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, nu face nota separata fata de american si frantuzoaica. Omul a fost transant, fara prea mult delicateturi. Romania este tinuta sub observatie in privinta reformei sistemului judiciar, ca nu cumva sa derapam. Asta, in conditiile in care Michael Roth, ministrul de stat pentru afaceri europene al Germaniei se declarase ingrijorat, cu ceva vreme mai inainte, de recentele modificari ale legislatiei penale din Romania. Adica sa nu cumva sa ne atingem de firmele straine pe care DNA le-a ocolit cu buna stiinta in anchetele ei? Sa nu devenim curiosi cum se scot banii din tara? Fiti mai explicit, domnu’, ca lumea asta intelege.

author avatar
Valentin Boeru
3.660 afisari

4 COMENTARII

  1. BUN artticol pentru noi Idiotii … DAR…. pun niste intrebari ;; 1= CINE =NEMERNIC > A DAT GAZUL NOSTRU austrieciilor = CONCESIONARE :: CONCRET :: nume , adrese , din ce kakapartid fac parte , etc….. aud ????? 2= CE E AIA …?!? = A ARANJAT EXPROPIEREA TERENURILOR > pe unde se va construii conducta , de catre transgaz = NUME / ADRESE / DIN CE PARTID FAC PARTE …aud ???.. 3= EXPROPIEREA ESTE EGAL CU NATIONALIZAREA , SAU NU …. ??? > ACELASI LUCRU S-A INTAMPLAT SI CU ::THERME/ BALOTESTI ????? > care folosesc APELE TERMALE ale tarii… aud ???? >> prin 1989 existau harti ale TARII care indicau :: RESURSELE SUBTERANE = APA TERMALA ; GAZE ; PETROL ; etc > eu stiu INCA doua zone din TARA MEA > cu APE TERMALE … si vin aia din :u.e . sa DEA INDICATII CA RESURSELE TARII mele > sa fie ::CONCESIONATE …?!? PAIIIIIIIIIIIIII >> CINE DRACU SUNT ASTIA ???>>>>>>>> Naţiunea este mai importantă ca Libertatea. Pierdută, Libertatea se recapătă; dar Naţiunea, odată distrusă, este definitiv dispărută“.
    Nicolae Bălcescu >>>da , TARA MEA A FOST DISTRUSA de COMUNISTI IN 28 DE ANI :::1989 / 2018 !!!!!!!!! si o mana de PATRIOTI AU RECASTIGAT IN 2009 ::TARA LOR = ISLANDA!!!!!!!!!! .. si noi niste SARLE …

    DECI :: =S-A concesionat ::OGLINDA APEI CU 1 $ /mp ??? PE 90 DE ANI ?? PE CE SUPRAFATA …??? . ===DECI :: VIDEANU CARE A CONCESIONAT 2500mp PE MALUL LACULUI snagov > CU 1 $ / MP / 50 DE ANI .. SI >>> GASESTE APE TERMALE POATE SA-SI FACA SI EL therme … AI ??????????????????

  2. Cu asemenea momaie de ministru la externe , cu aceata nulitate pe fotoliul dela Cotroceni , ma mira ca ne mai numim Romania !!!

  3. Dati vina pe guvernantii de dupa 89 cam degeaba.Fosta republica Romania a fost tranzactionata tot in 89 la Malta,intre marile superputeri in urma castigarii razboiului rece de catre occident,urmand ca fosta tara a noastra sa devina o Colonie impartita intre UE si USA,cine nu a vazut si nu vede adevarul acesta traieste intr-o lume paralela sau nu vrea sa vada purul adevar pentru ca acesta supara.Guvernantii de dupa 89 puteau indulci starea noastra de Colonie,insa nu au fost interesati decat de impartirea prazii cu stapanii externi,iar cei care au uncercat si mai incearca o ameliorare a situatiei coloniale sunt vanati de catre institutiile fostului stat suveran,institutii aflate in subordinea acestor stapani.Mai exista o varianta sa ajungem mai sus decat o Colonie,iesirea in strada,in ultimii 28 de ani,pentru a cere drepturile omului si ale noastre conform drepturilor din tarile ce conduc UE si USA,insa mamaligarii au stat acasa si s-au ales cu coaja de pe mamaliga.Mai mult,in prezent pentru doi arginti primiti de unii manipulatori,ies mamaligari in strada pentru apararea slugilor din institutiile de stat aflate in subordinea stapanilor Coloniei.

  4. Bai nene!……ambasadorul asta KLEM,este ramas de pe timpul adm.OBAMA!….omul asta mai rau NE incurca,pe buneee!….este pe „dinafara” de com gandeste adm.TRUMP!!!…omul este cu SOROS,globalistii …..etc!….de auzea ca va veni un ambasador,nascut in ROMANIA,reprezentant al adm.TRUMP!…..si sa plece acest domn KLEM!….insistati fratilor pe langa oamenii lui TRUMP!….sa vedeti ca se rezolva plecarea lui Klem,altfel omul asta „NU va pleca de la borcanul cu miere”!…..un pensionar….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger