AcasăNewsAmbasadele Frantei din statele musulmane, inchise de teama teroristilor

Ambasadele Frantei din statele musulmane, inchise de teama teroristilor

(foto: antena3.ro)

Speriati ca ar putea avea loc atacuri teroriste asupra cetatenilor francezi, ambasadele si consulatele Frantei din 20 de state musulmane vor fi inchise.

(foto: antena3.ro)

Dorind sa se evite orice atac la adresa cetatenilor francezi din statele musulmane, ambasadele, consulatele si scolile franceze din 20 de tari arabe vor fi inchise vineri, cand va avea loc ziua marii rugaciuni.

„Ca masura de precautie, ambasadele, consulatele, centrele culturale si scolile vor fi inchise in aproximativ 20 de tari din zona”, a anuntat Philippe Lalliot, purtatorul de cuvant al ministerului, citata de AFP si preluat de tvrinfo.ro.

Decizia luata de oficialii din Franta a survenit dupa ce saptamanalul satiric francez „Charlie Hebdo” a publicat mai multe caricaturi cu profetul Mahomed.

In urma cu un an aceeasi publicatie a prezentat mai multe desene cu profetul Mahomed, atunci redactia saptamanalului fiind incendiata drept raspuns la insulta adusa cetatenilor din statele musulmane.

Hotararea luata de oficialii din Franta a fost a fost urmata si de Ministerul Afacerilor Externe de la Berlin, care le-a recomandat germanilor ca vineri, in ziua marii rugaciuni, sa evite calatoriile prin statele musulmane.

Printre obiectivele indicate de oficialii nemti se numara regiunea sahariana a Maghrebului, orasele Cairo si Alexandria, zonele turistice de la Marea Rosie si zonele de froentiera dintre Israel si Libia.

author avatar
Ionut Zgimbau
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger