AcasăNewsAmbasadele americana si franceza din Siria au fost atacate

Ambasadele americana si franceza din Siria au fost atacate

Ambasada SUA din Damasc asediata de multime

Partizani ai regimului lui Bashar al-Assad au incercat sa patrunda cu forta in ambasadele SUA si Frantei de la Damasc. Garzile franceze au tras cu gloante de razboi, potrivit diplomatilor.

Ambasada SUA din Damasc asediata de multime

Manifestantii regimului au atacat luni ambasadele de la Damasc ale Statelor Unite si Frantei, la trei zile dupa ce ambasadorii celor doua state au vizitat tabara protestatarilor anti-guvernamentali de la Hama, informeaza Reuters.

Asediatorii nu au reusit sa patrunda pe teritoriul ambasadei franceze, potrivit Ministerului Afacerilor Externe din Hexagon, insa au reusit sa patrunda pe cel american. La scurt timp, protestatarii s-au retras.

„Totul s-a incheiat”, a declarat Bernard Valero, purtatorul de cuvant al Ministerului francez de Externe. Potrivit diplomatilor de la fata locului,  garzile de la ambasada Frantei au deschis focul cu munitie adevarata pentru a-i respinge pe atacatori.

Un responsabil al ambasadei Statelor Unite a apreciat ca reactia autoritatilor siriene a fost una „lenta si insuficienta”.

Ambasadorii Frantei, Eric Chevalier, si SUA, Robert Ford, s-au deplasat joi si vineri la Hama pentru a-si exprima solidaritatea fata de locuitorii acestui oras unde se desfasoara manifestatii masive, la care participa sute de mii de oameni si care cer caderea regimului lui Bashar al-Assad. Autoritatile siriene au protestat fata de aceste vizite, acuzandu-i pe cei doi diplomati ca sprijina niste „sabotori”.

 

author avatar
Adrian Patrusca
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger