AcasăNewsAmbasada Suediei a dat "delete" filmuletului in care era omagiata Kovesi

Ambasada Suediei a dat „delete” filmuletului in care era omagiata Kovesi

A disparut Kovesi din fruntea Directiei Nationale Anticoruptie, s-a evaporat si filmuletul pe care opinia publica din Romania il vazuse pentru prima oara in noiembrie 2016, cand fostul procuror-sef al DNA-ul primea o distinctie importanta la sediul reprezentantei diplomatice a Suediei in Romania. Clipul fusese postat pe canalul de Youtube al Ambasadei, dar intre timp nu mai e disponibil.

Este vorba, va amintiti, despre acel filmulet pregatit special si difuzat chiar in ziua in care Laura Codruta Kovesi primea un titlu acordat de regele Suediei. Ambasadoarea Suediei in Romania preciza atunci ca titlul de Comandant al Ordinului Regal Steaua Polara ii fusese conferit Laurei Codruta Kovesi „pentru lupta sustinuta si curajoasa impotriva coruptiei”.

Doar ca, pe fondul schimbarii de la varful DNA-ului, filmuletul – care fusese postat, reamintim, pe canalul de Youtube al Ambasadei Suediei- nu mai e de gasit. Clipul avea cateva minute, interval suficient pentru ca oameni simpli, printre ei tineri studenti, dar si oficiali straini sa apuce sa o laude pe Kovesi. Ba chiar sa o indemne sa mearga mai departe. „Doamna, ceea ce ati inceput sa faceti, faceti bine. Mergeti inainte. Noi, din piata de la Obor, va sustinem”, ii transmitea o vanzatoare fostei sefe a DNA-ului, cea care, in urma cu exact o saptamana, a fost revocata, printr-un decret semnat de presedintele Iohannis, pe fondul deciziei Curtii Constitutionale.

author avatar
Andrei Coman
291 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger