AcasăNewsAmbasada SUA, primele precizări după incidentul cu elicopterul care a aterizat de...

Ambasada SUA, primele precizări după incidentul cu elicopterul care a aterizat de urgență în București

Ambasada SUA, primele precizări după incidentul cu elicopterul care a aterizat de urgență în București (sursa foto: Raluca Turcan/Facebook)

Episodul neprevăzut în care a fost implicat, joi, în zona Aviatorilor din Capitală, un elicopter militar despre care s-a aflat că aparține forțelor armate americane a generat o primă reacție din partea reprezentanței diplomatice a Statelor Unite ale Americii.

”Ambasada SUA este conștientă de incident și urmărim îndeaproape evoluțiile. Înțelegem că nu au existat răniți.

Lucrăm alături de partenerii noștri români pentru a rezolva situația și vom furniza informații actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, au transmis, joi, reprezentanții Ambasadei SUA, conform antena3.ro.

Prima reacție a ministrului Bode

De asemenea, și ministrul de Interne a reacționat pe marginea acestei situații ce a avut loc în zona Aviatorilor, și anume în sensul giratoriu de la Piața Charles de Gaulle. În momentul în care au sesizat acea defecțiune tehnică, au constatat că pierd din altitudine și au hotărât să aterizeze forțat, într-un loc pe care ei l-au considerat sigur”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode, cu referire la cele întâmplate joi, 15 iulie.

Șeful MAI a anunțat, de asemenea, că nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale. ”Din informațiile pe care le avem în acest moment, sunt doar pierderi materiale. La aterizare a atins doi stâlpi probabil sunt de iluminat, din Piața Charles de Gaulle, care au căzut peste mașinile care erau în acel moment în piață. Sunt câteva mașini avariate. Nu sunt victime – este un lucru foarte important”, a subliniat Bode.

Totodată, ministrul de Interne a declarat că în cazul de față este în desfășurare o anchetă – citiți mai multe detalii AICI.

Din imaginile surprinse la fața locului se poate vedea că în zonă erau polițiști, care au intervenit pentru dirijarea circulației în Piața Charles de Gaulle – o zonă despre care, se știe, este una aglomerată, la orele de vârf.