AcasăNewsAmbasada SUA, comunicat dupa anuntarea rezultatelor referendumului. VEZI textul!

Ambasada SUA, comunicat dupa anuntarea rezultatelor referendumului. VEZI textul!

Mark Gitenstein

Ambasada Statelor Unite a transmis joi un comunicat, dupa anuntarea rezultatului final al referendumului de duminica de catre BEC, in care se afirma ca CCR (Curtea Constitutionala) trebuie lasata sa ia o decizie cu privire la acesta „bazata pe principii, fara niciun amestec din afara”.

Mark Gitenstein

„Cunoastem faptul ca Biroul Electoral Central a anuntat rezultatul referendumului de duminica, iar acum acesta trebuie confirmat de catre Curtea Constitutionala. Luna trecuta, Curtea Constitutionala si Parlamentul au stabilit reguli foarte clare privind desfasurarea referendumului. Acum, Curtea trebuie sa decida daca aceste reguli au fost respectate. Curtea Constitutionala trebuie lasata sa ia o decizie bazata pe principii, in mod independent, fara niciun amestec din afara”, se arata in comunicatul Ambasadei SUA, potrivit realitatea.net.

In documentul remis presei se subiliniaza ca „este esential ca poporul roman sa aiba incredere ca referendumul s-a desfasurat in mod liber si corect si ca regulile stabilite au fost aplicate”.

Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat, miercuri dimineata, rezultatele finale ale referendumului privind demiterea presedintelui Traian Basescu. Participarea la referendum a fost de 46,24%. Dintre persoanele care s-au prezentat la urne, duminica, 29 iulie, 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Basescu, iar 11,15% s-au pronuntat impotriva, potrivit rezultatelor anuntate de BEC. Curtea Constitutionala se intruneste miercuri in sedinta pe tema rezultatelor referendumului de demitere a presedintelui Basescu.

349 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger