AcasăNewsAmbasada SUA acuza decizia deputatilor de a-l proteja pe Laszlo Borbely

Ambasada SUA acuza decizia deputatilor de a-l proteja pe Laszlo Borbely

Membrii Camerei Deputatilor au decis, miercuri seara, sa respinga cererea DNA de a incepe urmarirea penala pe numele fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely.

Desi s-au tras numeroase semnale de alarma in acest sens, membrii Camerei Deputatilor au votat impotriva ridicarii imunitatii de care se bucura Laszlo Borbely, acuzat de Directia Nationala Anticoruptie de luare de mita.

Cazul respectiv nu putea sa ramana fara urmari. Ambasada SUA la Bucuresti a decis sa-i urecheze pe deputati transmitand urmatorul mesaj: „Unul dintre principiile de baza ale democratiei este ca toti oamenii sunt egali in fata legii”.

Evident, reprezentantii SUA la Bucuresti si-ar fi dorit ca Borbely sa nu se ascunda in spatele imunitatii si sa raspunda in fata oamenilor legii.

Nici reprezentantii Comisiei Europene nu au fost tocmai multumiti de votul deputatilor in cazul Borbely. „Politica noastra este de a nu comenta cazuri individuale, dar de acum inainte vom monitoriza mai cu atentie situatia din Romania”, a fost mesajul transmis de membrii Comisiei Europene.

In schimb, fostul ministru al Mediului se apara sustinand in continuare ca actiunea este ca un abuz clar al procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie.

author avatar
Cristi Ionita
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger