AcasăNewsAmbasada Greciei linişteşte turiştii. Ce se întâmplă cu testarea la graniță. MAE...

Ambasada Greciei linişteşte turiştii. Ce se întâmplă cu testarea la graniță. MAE trebuie să vină cu precizări

GreciaAmbasada Greciei linişteşte turiştii. Ce se întâmplă cu testarea la graniță. MAE trebuie să vină cu precizări

Turiştii care intră în Grecia cu mașinile vor fi testaţi ca până acum, adică aleatoriu, a precizat Ambasada Greciei în România. Precizările Ambasadei Greciei vin după ce Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat miercuri că toți turiștii – indiferent că sunt vaccinaţi – vor fi testați la intrarea în Grecia.

Reprezentanții ambasadei au declarat pentru Digi24 că nu toată lumea va fi testată, ci doar câțiva turiști, care vor fi aleși aleatoriu – exact ca până acum. Ambasada a trimis o notificare către autoritățile române, însă cu aceleași reguli ca până acum. Se pare că MAE a înțeles eronat.

Aceștia subliniază că decizia de testare este luată de un soft special. În plus, numărul de teste efectuate la graniță este unul scăzut și așa va rămâne și în perioada următoare. Ambasada Greciei a mai spus că așteaptă ca MAE să vină cu precizările și rectificările de rigoare, din moment ce MAE a creat confuzia în rândul turiștilor români.

MAE a indus românii în eroare

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, miercuri, că toate persoanele care intră în Grecia cu maşina sunt testate la frontieră, indiferent dacă au fost sau nu vaccinate.

„A fost introdusă obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de statul de origine! Persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse regimului de carantină cu durata de 10 zile la locul de domiciliu sau la o locaţie stabilită de autorităţile elene.

Persoanele confirmate pozitiv la aceste teste, dar care au fost imunizate complet (14 zile de administrarea celei de-a doua doze ori a dozei unice pentru serul Johnson&Johnson), sunt supuse unei perioade de carantină de doar 7 zile”, a transmis MAE.

author avatar
Andreea Vlad
212 afisari

1 COMENTARIU

  1. Membrii misiunilor diplomatice romane in Grecia nu stiu grecește? Sunt toti pilosi, futaciosi sau futacioase? Sunt toti USRiști sau PNListi in descompunere? Stiu măcar să spună vă rog, multumesc, buna ziua, seara, etc??? Nici pe vremea împușcatului nu ne conduceau sau ne reprezentau atatia cretinopati.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger