AcasăNewsDETALII ȘOCANTE în cazul fetei din Sighetu Marmației: a fost drogată și...

DETALII ȘOCANTE în cazul fetei din Sighetu Marmației: a fost drogată și urma să fie vândută în străinătate!

sursa foto: stirileprotv.ro

Apar noi amănunte cutremurătoare în cazul fetei de 13 ani din Sighetu Marmației, care a fost găsită luni, într-un imobil din oraș, după ce fusese dispărută 6 zile. Și căutată, în tot acest timp, nu doar de familie, ci și de polițiști, jandarmi și de voluntari.

Bărbatul la care se afla adolescenta de 13 ani, din Sighetu Marmației, a negat în fața anchetatorilor că ar fi violat-o pe fată. Mai mult acesta a susținut că nu ar fi știut că era dată dispărută. Individul este cunoscut drept „Mănușa albă”.

Totodată, au ieșit la iveală detalii șocante despre momentele de coșmar prin care ar fi trecut fata, până să fie găsită. Ea ar fi fost drogată non-stop de către individul care o ținea în locuința sa insalubră şi o pregătea pentru a fi exploatată sexual în străinătate, potrivit stiripesurse.ro.

Fata s-ar fi certat cu părinții

Pe de altă parte, s-a aflat că fata nu ar vrea să se întoarcă acasă, pentru că s-ar fi certat cu părinții. Ca urmare, momentan cel puțin, ea rămâne în grija statului. A fost dusă la un centru special de îngrijire.

Vecinii individul la care a fost găsită minora, cunoscut drept „Mănușa albă”, povestesc că bărbatul ademenea fete pe care mai apoi le exploata sexual, notează aceeași sursă.

Bărbatul a fost în primă fază reținut, iar apoi arestat preventiv.

Ce au anunțat procurorii

Redăm în cele ce urmează, integral, comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, transmis miercuri:

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei a fost înregistrat, la 07.11.2023, un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 şi alin. 3 lit. b C.pen., constând în aceea că, la 07.11.2023, în jurul orei 10.00-12.00, minora M.S.M, în vârstă de 13 ani, a plecat voluntar de la adresa de domiciliu şi nu s-a mai întors acasă.

În cauză s-au desfăşurat activităţi investigative deosebit de complexe în vederea recuperării imediate a minorei care au avut ca urmare localizarea persoanei vătămate la data de 13.11.2023, aceasta fiind găsită într-o locuinţă dezafectată de pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei.

Prin ordonanţa din 13.11.2023, s-a dispus extinderea urmăririi penale, in rem, cu privire la infracţiunea de act sexual cu un minor, prev. de art. 220 alin. 2 şi alin. 5 lit. e C.pen.

Prin ordonanţele din 13.11.2023, s-a dispus continuarea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul R.L.L. cu privire la infracţiunea de act sexual cu un minor în formă continuată, prev. de art. 220 alin. 2 şi alin. 5 lit. e Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, reţinându-se că inculpatul R.L.L., în vârstă de 34 de ani, a întreţinut raporturi sexuale consimţite cu persoana vătămată, minora M.S.M. în vârstă de 13 ani, în locuinţa acestuia, în mod repetat, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, în perioada 07.11.2023-13.11.2023.

Din cercetări a rezultat că inculpatul nu cunoştea persoana vătămată anterior plecării acesteia de la domiciliu. Inculpatul a întâlnit-o întâmplător pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, în ziua plecării voluntare a acesteia de la domiciliu, iar persoana vătămată a fost de acord să-l însoţească la domiciliul acestuia.

Totodată, precizăm că nu există date că persoana vătămată ar fi fost şantajată de către inculpat cu poze compromiţătoare transmise prin intermediul reţelelor de socializare.

 

Potrivit art. 220 alin. 2 şi alin. 5 lit. e) Cod Penal constituie infracţiunea de act sexual cu un minor raportul sexual, actual sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor care nu a împlinit vârsta de 14 ani, dacă făptuitorul a împlinit vârsta de 18 ani şi se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

 

Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Sighetu Marmaţiei, începând cu 13.11.2023, ulterior audierii în prezenţa apărătorului desemnat din oficiu.

Prin referatul din 14.11.2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului R.L.L., pentru 30 de zile, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sighetu Marmaţiei a admis propunerea formulată de procuror şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului R.L.L.

 

Menţionăm că prevederile art. 218¹ Cod penal privind violul săvârşit asupra unui minor care nu a împlinit 16 ani, de către un major, vor fi în vigoare începând cu 01 ianuarie 2024 conform art. I pct. 9 din Legea nr. 217/2023.

 

Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a principiului prezumţiei de nevinovăţie, conform art. 1 şi art. 4 Cod procedură penală.

Urmărirea penală se desfăşoară în vederea aflării adevărului cu privire la faptele şi împrejurările cauzei, precum şi cu privire la persoana suspectului sau inculpatului, cu respectarea dreptului la apărare.”

author avatar
Andrei Coman