AcasăNewsAmănunte cutremurătoare. De ce fugiseră de acasă cei doi frățiori din Caraș...

Amănunte cutremurătoare. De ce fugiseră de acasă cei doi frățiori din Caraș și ce a decis poliția în acest caz

Amănunte cutremurătoare. De ce fugiseră de acasă cei doi frățiori din Caraș și ce a decis poliția în acest caz (foto: facebook)

Ies la iveală amănunte dureroase în cazul celor doi frați, de 3 și 5 ani, din Globurău, care au fost căutați de o armată de oameni, în Caraș-Severin, odată ce s-a anunțat dispariția lor de acasă. După ce au fost găsiți, polițiștii au continuat cercetările, stabilind că micuții ar fi fugit dintr-un motiv cât se poate de trist.

Din câte se pare, fetița și frățiorul ei, cu doi ani mai mare, ar fi fost bătuți de părintele lor. ”În urma verificărilor efectuate de polițiști cu privire la situația celor doi frați dispăruți și găsiți în cursul zilei de ieri, 03 iunie, s-a stabilit că aceștia au plecat de la domiciliu după ce ar fi fost agresați fizic de tatăl lor”, din câte se menționează într-un comunicat remis, vineri, 4 iunie, de către reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

Dosar penal

În timp ce polițiștii s-au autosesizat și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorilor, ”efectuând cercetări în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate”, copiii au fost deja preluați de către reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, pentru a dispune măsuri conform competențelor instituționale.

E de menționat faptul că IPJ-ul local mai precizează un amănunt. Și anume că ”până în momentul de față, Poliția nu a fost sesizată cu privire la astfel de fapte în legătură cu cei doi minori”.

Căutări de amploare

Cei doi frați au fost găsiți, joi, după ce un om a sunat la 112, odată ce i-a văzut pe micuți pe marginea DN 6, în apropiere de Plugova, respectiv la 8 kilometri de locul unde dispăruseră.

Fuseseră căutați de un număr mare de persoane – polițiști, jandarmi, voluntari, pădurari și localnici – VEZI DETALII AICI. Peste 200 de oameni au fost angrenați în operațiunea de căutare. S-a folosit chiar și un elicopter, care a survolat zona împădurită din apropierea localității de unde dispăruseră cei doi frați.

De asemenea, au fost duși în zonă și doi câini antrenați pentru astfel de căutări.

266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger