AcasăNewsAm trecut hopul pe Justitie la Bruxelles: DIP-ule, poti sa-ti iei banii...

Am trecut hopul pe Justitie la Bruxelles: DIP-ule, poti sa-ti iei banii inapoi!

Expertii europeni, cei care au finalizat, luni seara, Raportul Romaniei pe Justitie se dovedesc a fi unii dintre cei mai fideli telespectatori ai posturilor generaliste Realitatea TV si Antena 3, care transmit promt, in direct si de la fata locului actiunile in forta ale procurorilor anticoruptie.

Dan Ioan Popescu

Personaje cu nume sonore de pe scena politica sau din zona administrativa au fost incatusate sub obiectivul prompt al camerei de filmat. Anchetele fara precedent si dezvaluirile spectaculoase facute in prime-time despre „mafia” din vamile patriei au tinut cu sufletul la gura o tara intreaga.

Multi si-au spus ca uite, in sfarsit, se misca ceva in Romania. Si intr-adevar s-a miscat: Masinaria de prostit prosti! Pentru ca altfel, demersul DNA de a starpi coruptia nu s-a soldat, in ultima vreme, decat cu decizia de eliberare a senatorului Catalin Voicu, acuzat de trafic de influenta. N-ar fi de mirare ca peste cateva zile, hai sa zicem saptamani, sa aflam ca fostul secretar de stat din MAI, Laurentiu Mironescu, implicat in fraudele din portul Constanta si “saltat”, fireste la o ora de maxima audienta, sa fie nevinovat. La fel cum s-a intamplat si in cazul „Spagii de un milion de euro” din MAI unde actorii principali, chestorul Dan Alexandru Fatuloiu, chestorul Petre Toba si afaceristul Catalin Chelu sunt astazi bine mersi cu mainile sau, ma rog, dosarele curate.

Daca mai punem la socoteala si faptul ca cel mai mare corupt al tarii, Adrian Nastase mai are putin si scapa, pe motiv de prescriere, de cele trei dosare pentru care mai pierde vremea, din cand in cand, pe holurile Inaltei Curti de Casatie si Justitie, atunci intelegem de ce expertii Comisiei Europene par ca au intocmit raportul, privind stirile la televizor si nu studiind dosare. Singurul care a iesit cam sifonat din toata povestea asta cu Raportul pe Justitie este fostul politician Dan Ioan Popescu, caruia magistratii Inaltei Curti au gasit de cuviinta, dupa ani si ani, sa-i confiste vreun million de euro, pentru ca nu i-a putut justifica la vremea respectiva. Nu pentru multa vreme, pentru ca decizia judecatorilor poate fi atacata iar DIP isi poate lua banii inapoi.

author avatar
Mihai Pietreanu
475 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger