AcasăNewsAm pus o „bomba” pe National Arena!

Am pus o „bomba” pe National Arena!

Peste 7.000 de politisti, jandarmi si agenti BGS vor pazi stadionul National Arena, unde se va disputa maine finala Europa League. Cei mai ingrijorati sunt insa specialistii antitero, care sunt pregatiti pentru un atac din partea gruparii extremiste ETA, care-si are „barlogul” in zona din care vine echipa Athletic Bilbao. Un reporter de la „National” a reusit sa sparga sistemul de securitate si s-a plimbat ieri cu o „bomba” in rucsac prin stadion, avand la dispozitie 20 de minute ca sa plaseze dispozitivul artizanal.

Reporterul incognito a patruns in curtea stadionului pe o poarta laterala, avand in spate rucsacul in care se afla „bomba”

Finala Europa League a transformat National Arena intr-o adevarata fortareata. Zeci de agenti BGS patrulau, ieri, fie pe jos, fie cu SUV-urile, in jurul stadionului, pentru a-i tine departe pe curiosi, iar in curtea imensa se putea intra doar pe baza de ecuson.

Angajatii UTI puneau la punct ultimele detalii, verificau detectoarele de metale si testau dispozitivele de citire a biletelor.

Mai multe masini ale Ministerului

Cel mai la indemana loc pentru a plasa dinamita ar putea fi chiar langa litera uriasa din otel

Administratiei si Internelor roiau de colo-colo, iar politistii locali imparteau amenzi celor care parcasera neregulamentar in fata stadionului. Jurnalistii de la „National” au incercat sa testeze vigilenta oamenilor legii, mai ales ca specialistii antitero anuntau zilele trecute ca sunt pregatiti pentru orice, chiar si pentru un eventual atac cu bomba ce ar putea fi pus la cale de miscarea separatista basca ETA.

Slalom printre agenti, cu „TNT”-ul in rucsac

Jurnalistul ar fi putut lasa „TNT”-ul in una dintre pubele, insa un profesionist ar fi putut „planta” dinamita chiar si dincolo de portile zabrelite

„Inarmati” cu un „dispozitiv explozibil” confectionat ad-hoc (o cutie cu „TNT” cuplata la un telefon mobil, pentru detonare de la distanta, si cateva zeci de alice ce pot fi cumparate la liber din orice magazin de arme, pentru ca efectul sa fie unul devastator), reporterul incognito a mers ieri la „reduta” unde se vor intalni maine echipele Atletico Madrid si Athletic.

Cu rucsacul in spate, jurnalistul si-a incercat norocul la portile principale, insa agentii BGS care spargeau seminte la umbra nu lasau nici musca sa treaca. Toti cei care intrau erau nevoiti sa prezinte legitimatiile sau ecusoanele.

Agentul spargea seminte si admira stadionul

Culmea, chiar langa Poarta 2, dinspre Str. Pierre de Coubertin, ziaristul a descoperit o bresa in sistemul de securitate: o poarta larg deschisa, care permite accesul spre stadion, prin curtea unui club sportiv. In timp ce agentii de paza patrulau de zor, jurnalistul a intrat chiar pe sub nasul lor, cu pachetul buclucas in spate.

Muncitorii si-au vazut d etreaba lor, trecandu-l cu vederea pe intrus

Dupa ce a parcurs cativa metri, a aparut din senin o Dacia Solenza alba cu numar de MAI, insa dupa ce l-au „radiografiat” din priviri pe intrus, politistii au accelerat, plecand probabil in vreo misiune speciala de combatare a criminalitatii. Simtindu-se ca la el acasa pe National Arena, jurnalistul incognito a urcat sumedenia de trepte din „Zona J” si, ajuns chiar langa usile zabrelite, s-a plimbat agale, inconjurand aproape jumatate de stadion, pana in „Zona F”.

Am avut 20 de minute la dispozitie pentru plasarea dispozitivului

In drum spre iesire, ziaristul s-a intilnit cu un echipaj BGS, care l-a rugat sa plece

Dupa ce a scos cutia cu „bomba” din rucsac, jurnalistul s-a plimbat cu ea la subsuoara 20 de minute, trecand pe langa angajatii UTI si pe langa un agent BGS care contempla stadionul mancand de zor „bomboane agricole” si facand glume porcoase cu femeia de serviciu.

La plecare, reporterul i-a salutat pe agentii de la Poarta 2, care stateau de vorba, langa ghereta

In tot acest timp, reporterul „National”a gasit cel putin trei locuri ideale pentru a plasa „coletul”. Primul ar fi fost in una dintre pubelele aflate langa usi, insa exista riscul ca pana maine seara firma de salubritate sa ridice gunoiul, asa ca a cautat un altul. Cel mai bun loc s-a dovedit una dintre gurile de canalizare, al carei capac ar fi mascat cu succes „bomba”, chiar si in cazul in care cineva ar fi verificat zona cu detectoare de metale. Chiar daca gura de canal situata la nici 20 de metri de scaunele spectatorilor era cel mai bun loc, cel mai facil s-a dovedit a fi gazonul de langa scari. Acesta ar putea fi decopertat cu usurinta, pentru a strecura cutia cu „TNT”, iar „musuroiul” aparut din senin nu ar fi trezit suspiciuni. Cu misiunea indeplinita, reporterul incognito s-a indreptat spre poarta pe care intrase. Pe la jumatatea drumului, a dat nas in nas cu doi agenti care au ramas ca la dentist. „Cum ati intrat aici? Nimeni n-are voie sa intre!”, a spus agentul, uitandu-se mirat spre portile pazite de zeci de colegi de-ai sai. Inca nedumerit, angajatul BGS l-a poftit pe musafir afara, explicand inca o data ca nicio persoana nu are voie sa se apropie de stadion, asa ca jurnalistul s-a conformat si a parasit National Arena, lasandu-i pe specialisti sa vaneze in continuare infractori periculosi pe la portile principale. Nu ne mai ramane decat sa speram ca dispozitivele responsabile cu securitatea stadionului vor rezolva in cele din urma toate probleme ce tin de siguranta finalei Europa League de care ne mai despart doar vreo 36 de ore. 35…34…33…

[daily]xqnqa8_video-final-joined[/daily]

author avatar
Narcis Voica
1.533 afisari

1 COMENTARIU

  1. ASTIA DA… AGENTI DE „PAZA„…….BRAVO… !!FELICITARI , SE VEDE CA-S ….PROFESIONISTI LA MANCAT SEMINȚE……….SPER SA NU SE UNTAMPLE CEVA RĂU TOTUSI …IN TIMPUL MECIULUI……CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU CA IN REST……
    IA SEMINȚE NEAMULEEEE!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger