AcasăNewsAm ajuns sa ne caftim medicii!

Am ajuns sa ne caftim medicii!

O stire, oglinda societatii romanesti: un tata de copil l-a luat la scatoalce pe un medic pediatru de la Spitalul Marie Curie din maidanul numit Capitala, „pana cand a inceput sa-i curga sange din ochi”, o hemoragie intraoculara, cum s-ar spune, profesionist.

Alde taicutul a devenit violent dupa ce i s-a spus ca fiul sau, internat de 24 de ore, are doar o afectiune usoara si nu necesita internarea. „Parintii au fost nemultumiti de acest diagnostic”, au anuntat reprezentantii spitalului. Din ciclul „bataie si numai bataie”(un citat din Stalin, tatucul popoarelor) avem si oleaca de statistica: doar in Bucuresti, 85% din medicii si asistentele din spitalele de stat au fost agresati de pacienti si de rudele acestora. Pe holul de primire in Spitalul de Urgenta Floreasca au loc saptamanal astfel de reprize, etnia roma(fosta tiganeasca) isi aduce supravietuitorii reglarilor de conturi, urland la personalul medical sa-i repare. Spitalul Judetean Ploiesti: rudele unei paciente l-au lovit atat de tare pe medicul de garda incat i-au rupt piciorul stang. Alt spital, din Pitesti: medic strans de gat de un pacient de 71 de ani. Sau, tanar drogat sare de pe targa si sparge monitoarele(Galati). Mai e ceva: prima tableta electronica folosita de un echipaj de ambulanta bucurestean a aterizat in capul unei asistente, trimitand-o direct in coma. Autorul a fost un alt “apartinator”, care a crezut ca femeia se joaca „pe laptop” la capataiul bolnavului. Ar fi nevoie de schimbarea codului penal, dar cine sa se mai uite prin el, cand, iete a venit breaking news-ul: primii beneficiari ai majorarii salariale sunt taman medicii, care vor castiga, de la anu’ pana la 3700 de euro. Asta e, nu poti sa le ai pe toate, un ochi umflat, un picior rupt, dar cine-i boier si profeseaza in Romania? Mai subtire cu vaicarelile.

author avatar
Bogdan Borcea
302 afisari

1 COMENTARIU

  1. Soluția? Băgați firme de securitate în spitale, așa cum sunt în metrou, farmacii sau tribunale!
    Acesta e un SEMNAL DE ALARMĂ foarte serios că românii se sălbăticesc din pricina sărăciei, clar?
    Iar medicul, să-și facă naibii timp să vorbească cu părinții pacienților sau cu pacienții, DE CE fac sau nu (mai) fac anumite proceduri, să nu mai privească DE SUS cu subînțeles, că le trebuie șpagă ca să devină umani, eficienți…cum normal ar trebui să fie!
    Vedeți voi? Dispensarele, policlinicile, clinicile de prim-ajutor de la sate, comune, AU DEVENIT UN VIS, pentru că nu mai există în realitate…drept pentru care, și la orașe vin cei din comune sau sate, suprasaturând clinicile, policlinicile, spitalele din orașe, CU MEDICI puțini, prin lipsa de timp și de dialog eficient, de psihologi (băgați psihologi în școli, instituții medicale ca să mai atenueze din conflicte…), a unor consilieri care, pot, au timp și toată răbdarea din lume să explice părinților sau pacienților, DE CE medicul se oprește cu medicamentația sau solicită ieșirea din spital! Agresiunea VINE din frecușul de-a lungul anilor, prin lipsa de înțelegere minimă și empatie, care se activează numai la vederea șpăgii, și-atunci, românii, tracasați explodează!
    SE POATE REZOLVA, DAR NU SE VREA!
    Factorul politic, care se vaită pentru 1000 de lei/lună ar trebui să-și pună neuronul în mișcare și S-O REZOLVE!
    Sunt atâtea de rezolvat ….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger