AcasăNewsAlunecari de teren in judetul Prahova! Infrastructura a fost avariata

Alunecari de teren in judetul Prahova! Infrastructura a fost avariata

Noi alunecari de teren s-au produs in judetul Prahova.

In ultimele ore, in mai multe zone traficul rutier pentru autovehiculele de mare tonaj a fost restrictionat, cinci drumuri judetene fiind afectate. In plus, pragul de fund al unui pod a fost distrus aproape in totalitate.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova avertizeaza ca noi alunecari de teren s-au produs in ultimele ore in mai multe zone din judet, avariind infrastructura de transport.

Cea mai afectata este localitatea Valea Calugareasca, unde alunecarile de teren pun in pericol circulatia autovehiculelor de mare tonaj in doua sate. In satul Valea Poienii circulatia pe un drum comunal este restrictionata la o singura banda, iar traficul rutier pentru autovehiculele cu masa mai mare de cinci tone este in pericol din cauza unei alunecari de teren. In aceeasi comuna, in satul Valea Mantei a fost interzisa circulatia autovehiculelor cu masa de peste cinci tone, dupa ce o parte a unui drum s-a surpat din cauza unei alunecari de teren, potrivit Romania TV.

Pe drumul judetean 218 o alunecare de teren a afectat in proportie de 85 la suta pragul de fund al unui pod.

Circulatia rutiera se desfasoara cu mare dificultate pe urmatoarele tronsoane de drum: DJ 207 intre Campina si Sotrile, DJ 234 intre Sangeru si Salcia, DJ 235 in localitatea Lapos, DJ 101T in comuna Bertea, DJ 219 intre centrul comunei Predeal Sarari si centrul satului Zimbroaia, drumul comunal 12 Valcanesti – Trestioara.

In comuna Dumbrava, din cauza ploilor torentiale debitul raului Teleajen a crescut foarte mult, iar in amonte de podul de cale ferata malul stang este erodat pe o lungime de 250 metri si o latime de 40 metri.

Pana in prezent, nu au fost afectate locuinte sau alte imobile, ci doar drumuri si poduri.

Foto: sansanews.ro

author avatar
Andra Nesu
1.165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger