AcasăNewsAlunecare de teren in judetul Buzau: opt gospodarii afectate, cinci familii evacuate

Alunecare de teren in judetul Buzau: opt gospodarii afectate, cinci familii evacuate

O localitate buzoiana a fost afectata, duminica dupa-amiaza, de o alunecare de teren, in urma careia opt gospodarii au fost afectate. Autoritatile au decis sa evacueze 20 de persoane.

Fenomenul care a sadit groaza in randul mai multor familii de buzoieni s-a produs in localitatea Bisoca, din satul Lacurile. Un prim bilant al situatiei de la fata locului a scos la iveala faptul ca sase locuinte si opt gospodarii au fost afectate de faptul ca pamantul a luat-o brusc la vale, pe o lungime de circa doi kilometri. Vestea buna in toata aceasta situatie nedorita este aceea ca niciun om nu a fost ranit.

Potrivit Ministerului de Interne, expertii aflati la locul incidentului „au luat decizia evacuarii preventive a 20 de persoane care locuiesc in locuintele afectate sau care ar putea sa sufere din cauza alunecarii de teren”. Astfel, nu mai putin de cinci familii – sapte copii, tot atatia barbati, precum si sase femei aflandu-se in situatia de a-si parasi, temporar, casele. Momentan nu se stie unde anume vor fi cazate persoanele evacuate preventiv din zona afectata de alunecarea de teren.

Odata ce pamantul a luat-o la vale, distrugand tot ce i-a stat in cale, edilul comunei a mergs sa vada cu ochii sai care e situatia la fata locului, nu inainte de a anunta incidentul. Totodata, si reprezentantii Prefecturii locale au ajuns in zona afectata de dezlantuirea naturii, pentru a sari in ajutorul locuitorilor din Bisoca, potrivit MAI. De asemenea, la fata locului s-au deplasat si pompierii buzoieni, din cadrul Inspectoratului pentru situatii de Urgenta al judetului pe raza caruia s-a produs incidentul.

sursa foto: jurnaluldebuzau.ro

author avatar
Cristina Stefan
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger