AcasăNewsAlti trei romani au murit din cauza gripei, in decurs de o...

Alti trei romani au murit din cauza gripei, in decurs de o saptamana

Pe fondul unor zile in care temperaturile au fost foarte scazute, uneori chiar geroase, dar si a unor perioada in care atat in Capitala, cat si in alte zone din tara a nins si a batut vantul, cazurile in care romanii care au capatat raceli si alte infectii respiratorii au crescut, comparativ cu intervalul precedent.

Si spunem acest lucru in conditiile in care in urma cu o saptamana, datele facute publice din directia Centrului National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile indicau sase decese provocate de gripa, in actualul sezon. De aceasta data, specialistii de la institutia citata au anuntat, joi, ca, in decursul ultimelor sapte zile au mai pierit trei romani, pe fonduln gripei.

Per ansambu, au fost inregistrate, in Bucuresti si in restul tarii, nu mai putin de 101.626 de cazuri de infectii respiratorii acute – fie gripe, fie infectii acute ale cailor aeriene superioare, fie pneumonii -numarul cazurilor fiind cu peste 15% mai mare fata de cel de saptamana trecuta.

Din pacate, in ciuda eforturilor depuse de cadre cadrele medicale in grija carora au ajuns, trei romani nu au mai putut fi salvati din ghearele mortii. Conform sursei citate, niciuna dintre persoanele care au pierit de gripa nu fusese vaccinata.

author avatar
Cristina Stefan
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger