AcasăNewsAlti romani blocati pe aeroport. Doua curse anulate dinspre si catre Lisabona

Alti romani blocati pe aeroport. Doua curse anulate dinspre si catre Lisabona

Episod cu repetitie. La nici doua saptamani dupa ce rabdarea a zeci de romani plecati in Portugalia – majoritatea in vacanta – a fost serios pusa la incercare, iar consului roman la Lisabona a ramas fara functie, urmare a anularii zborurilor care aveau sa-i readuca in tara, alti compatrioti trec prin aceesi situatie.

UPDATE: Din directia MAE s-au facut publice noi date despre romanii blocati pe aeroportul din Lisabona.

Iata ce se transmite prin comunicatul Ministerului:

„In continuarea informatiilor referitoare la situatia cetatenilor romani blocati pe aeroportul din Lisabona ca urmare a anularii unui zbor al companiei aeriene TAP Portugal din cauza unei defectiuni tehnice a aeronavei, MAE face urmatoarele precizari:

Urmare demersurilor sustinute de catre misiunea diplomatica pe langa compania aeriana TAP, precum si a contactului permanent cu autoritatile relevante portugheze, a fost obtinuta confirmarea din partea TAP si a Ministerului infrastructurii si planificarii portughez cu privire la organizarea unei curse speciale catre Bucuresti, cu plecare la orele 13:00 (ora locala), care urmeaza sa transporte in Romania pasagerii zborului anulat.

Reamintim faptul ca, inca de la semnalarea situatiei, o echipa consulara mobila a Ambasadei Romaniei la Lisabona s-a deplasat la aeroport, aflandu-se in permanenta legatura cu compania aeriana responsabila, cu cetatenii romani, precum si cu Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT). Totodata, reprezentantii misiunii diplomatice s-au asigurat ca cetatenilor romani le-au fost puse la dispozitie alimente.

Dintre cei 175 de pasageri ai cursei anulate, un numar de 16 au plecat deja spre Romania pe alte rute de zbor, restul urmand sa se imbarce in cursa speciala pusa la dispozitie de compania TAP Portugal.

Echipa mobila a misiunii diplomatice ramane pe aeroportul din Lisabona pana cand toti cetatenii romani vor fi imbarcati spre Romania.”

––––––

In prima faza, zeci de romani s-au trezit ca raman pe aeroportul din Lisabona, dupa ce zborul la care aveau bilete s-a anunlat. Situatia si-a gasit confirmare dinspre Ministerul de Externe, care a transmis, joi, ca reprezentantii echipei consulare a Ambasadei Romaniei in capitala portugheza au mers la aeroport pentru a discuta atat cu romanii, cat si cu reprezentantii companiei de transport aerian. „Conform informatiilor obtinute pana la acest moment, o parte dintre cetatenii romani urmeaza sa plece cu alte curse aeriene alternative”, transmit oficialii MAE, simultan cu faptul ca „reprezentantii companiei aeriene fac demersuri pentru organizarea unui alt zbor in cursul diminetii pentru cetatenii romani care nu au plecat cu alte curse aeriene alternative”.

Si zborul catre Lisabona s-a anulat

Ulterior, de parca situatia nu ar fi fost suficient de serioasa, cel putin pentru romanii aflati in situatia de a-si prelungi fara sa vrea sederea la Lisabona, s-a aflat – oficial- faptul ca, joi,  „compania aeriana TAP Portugal a anulat cursa TAP 1324/1325 Lisabona – Bucuresti – Lisabona”, care, din cate se precizeaza din directia reprezentantilor Companiei Aeroporturi Bucuresti, ar fi urmat sa plece spre capitala portugheza la ora 7.

La bordul aeronavei in cauza urmau sa se imbarce nu mai putin de 254 de pasageri. Oamenii „sunt asistati de agentul de handling care deserveste compania aeriana si de personal al aeroportului Henri Coanda”, rastimp in care „personalul aeroportuar depune toate eforturile pentru minimizarea disconfortului creat de anularea acestei curse”, precizeaza reprezentantii Aeroporturi Bucuresti.

sursa foto: Facebook/BucAirports

96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger