AcasăNewsAlti doi copilasi au murit din cauza rujeolei

Alti doi copilasi au murit din cauza rujeolei

Pojarul, cum mai este cunoscuta romanilor rujeola, considerata una dintre bolile copilariei, a curmat in actualul sezon 40 de vieti.

Cele mai recente cifre facute publice – in cursul zilei de vineri – de catre oficialii de la Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile indica faptul ca pana pe 2 martie au fost confirmate 11.036 de cazuri de rujeola. Din pacate, un copilas de 8 luni si un altul, de 10 luni, ambii din judetul Bacau, au murit din cauza acestei boli.

Totodata, aceeasi sursa mentioneaza faptul ca in ultima saptamana, mai clar fie spus incepand cu 26 februarie si pana la aceasta data au fost raportate 123 de noi cazuri de rujeola, in 10 judete si in Capitala (7 cazuri). Cele mai multe cazuri au aparut in judetul Prahova, 43, urmat de Bacau – 28- si, respectiv, de judetul Constanta – 12 cazuri.

Statistica indica faptul ca in actualul sezon au murit 40 de pacienti care au contractat rujeola – cele mai multe decese fiind inregistrate in judetul Timis (9), respectiv in judetele Dolj – 7 si Arad -6.

227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger