AcasăNewsAlți 41 de români din Fâșia Gaza s-au întors în ţară, dar...

Alți 41 de români din Fâșia Gaza s-au întors în ţară, dar cu emoţii. Avionul Spartan se stricase, nu mai putea decola!

Alţi 41 de români au scăpat de coşmarul din Fâșia Gaza. Aproape jumătate dintre aceste persoane sunt copii. Ei s-au întors duminică dimineață în țară, cu o aeronavă militară a MApN, care a aterizat la Baza 90 din Otopeni.

Extragerea oamenilor n-a fost însă lipsită de emoţii.

Avionul Spartan s-a stricat

Avionul Spartan cu care cetăţenii cu dublă cetăţenie au ajuns, până la urmă, în România, a aterizat la Cairo, dar, la un moment dat, nu a mai putut decola ca să facă drumul înapoi, din cauza unei defecţiuni tehnice.

De la București a fost trimisă altă aeronavă militară, Spartan C-27, cu piese de schimb și o echipă tehnică ce a remediat problema.

Astfel, cei 41 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi recent din Fâşia Gaza au sosit duminică dimineaţă în România, prin intermediul unui zbor realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale.

107 români au mai rămas în Gaza

Acesta este al doilea grup de români evacuat din Fâșia Gaza de la începutul războiului. Punctul de trecere Rafah, de la granița cu Egiptul, este deschis doar câteva ore pe zi.

În același timp, alți 107 români, care se află, în continuare, în Gaza așteaptă un răspuns. Ei se află la punctul de frontieră Rafah și așteaptă ca Egiptul să deschidă din nou punctul de trecere, pentru ca și ei să ajungă în Egipt și mai apoi în România.

author avatar
Andrei Ștefan
155 afisari

2 COMENTARII

  1. „Români” după chipul și asemănarea lui arafat „al nostru”? Tare sunt curios ce fel de „români” au venit.

  2. Ce atata zarva,las’ca peste 10 ani vor veni aveoanele F35 la 200 meleoane de Dolari bucata,si o sa veti aveoane noi noute destuleee,sa va spalati si pe cap cu ele. Asa ca nu va mai legati de aveonul meu de 20.000 de Euro/ ora chirie.Alll inclusiv dormetor,cina de 5 steeele,cabenet,sala de pampeng cu veder la geam.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger