AcasăNewsAlte sapte persoane au murit de frig in ultimele 24 de ore

Alte sapte persoane au murit de frig in ultimele 24 de ore

(foto: Agerpres)

In ultimele 24 de ore alte sapte persoane si-au pierdut viata din cauza gerului. Numarul victimelor frigului a ajuns astfel la 86, a anuntat, miercuri, Ministerul Sanatatii (MS).

(foto: Agerpres)

Potrivit comunicatului dat publicitatii de catre reprezentantii MS, cele sapte persoane au murit din cauza hipotermiei, „in afara domiciliului”. Victimele sunt din Suceava, Bacau, Brasov, Gorj, Mehedinti si Mures. Numarul celor care si-au pierdut viata din cauza frigului extrem, de la avertizarea Cod galben de ger emisa de meteorologi a ajuns la 86.

Totodata, reprezentantii Ministerului Sanatatii au anuntat ca, in ultimele ore, numarul persoanelor fara adapost si a celor cu hipotermie care au fost transportate de catre serviciile de ambulanta si echipajele SMURD la unitatile sanitare si in centrele sociale a fost de aproximativ 200.

De asemenea, potrivit raportarilor, pana la ora 11, nu exista nicio ambulanta blocata, inregistrandu-se insa 10 cazuri medicale la care nu se poate ajunge si pentru care autoritatile fac demersurile necesare pentru rezolvarea situatiilor, in judetele Ialomita, Braila, Galati, Olt si Tulcea. Totodata, reprezentantii MS amintesc ca si miercuri se va continua activitatea de interventie pe calea aerului, in colaborare cu structurile Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), in functie de conditiile meteorologice, iar cazurile blocate mentionate mai sus vor avea prioritate.

Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca, in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute, sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig,  sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.

93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger