AcasăNewsAlte motive de panica: Inspectorii au gasit noi cantitati de LAPTE CONTAMINAT...

Alte motive de panica: Inspectorii au gasit noi cantitati de LAPTE CONTAMINAT la mai multe ferme si centre de prelucrare!

Specialistii ANSVSA au gasit noi cantitati de lapte cu un grad ridicat de aflatoxina la trei ferme din Romania si la doua centre de prelucrare.

Este vorba de trei ferme mici, dupa cum au precizat oficilii ANSVSA.  „Conform datelor centralizate la nivelul ANSVSA, au fost analizate, pana la acest moment, 543 de probe.  La 5 dintre aceste probe exista suspiciunea depasirii limitelor admise pentru aflatoxina si, conform procedurilor, au fost transmise probele catre Laboratorul National de Referinta din cadrul Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara pentru confirmare. Probele in care se suspicioneaza depasiri ale limitelor admise pentru aflatoxina M1 provin de la 3 ferme de vaci de lapte si de la 2 unitati de prelucrare a laptelui„, se arata intr-un comunicat al ANSVA.

Toate cantitatile de lapte au fost puse sub sechestru. „Loturile de lapte suspicionate sunt sechestrate pana la sosirea buletinelor de analiza de confirmare, urmand dupa caz sa fie initiata alerta prin SRAFF, iar loturile respective sa fie distruse in cazul unor buletine pozitive sau sa se ridice sechestrul, fiind declarate libere pentru comercializare, in cazul buletinelor negative, precizeaza sursa citata.

Specialistii ANSVSA continua verificarile dupa descoperirea a doua loturi de lapte cu aflatoxina, in urma cu doar cateva zile. Unul dintre aceste loturi fusese importat din Ungaria. Ambele au fost retrase de pe piata.

author avatar
eNational
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger