AcasăNewsAlte amenzi in cazul transfuziei gresite si o sesizare la Parchet

Alte amenzi in cazul transfuziei gresite si o sesizare la Parchet

Dupa ce a fost analizat de responsabilii din Sanatate, cazul femeii in varsta de 39 de ani care a primit o transfuzie gresita, in momentul in care era internata la spitalul CF 2 din Capitala, trece pe masa procurorilor.

Acest ultim aspect, ca urmare a deciziei oficialilor din Ministerul Sanatatii de a trimite catre Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1 raportul de control in care sunt trecute concluziile verificarilor facute la aceasta unitate medicala, in intervalul 22-25 august, dupa aparitia „accidentului transfuzional”. MS anunta ca sesizeaza Parchetul ” in vederea analizei existentei unor posibile fapte de natura penala”.

Pana atunci, odata ce reprezentantii ministerului au constatat o serie de abateri la nivelul unitatii medicale, pe linie igienico-sanitara, sterilizare, dar si de gestionarea deseurilor, au fost aplicate amenzi totalizand 9.100 lei, se mentioneaza intr-un comunicat al institutiei. Totul in conditiile in care spitalul mai fusese sanctionat contraventional in acest caz, undeva la finele lunii iulie, la fel ca si o asistenta care s-a ocupat de pacienta in cauza.

La nivel de concluzii ale raportului de control sunt mentionate, printre altele, faptul ca in foaia de observatie a pacientei -diagnosticate cu cancer si operate pe 26 iulie – la CF 2 nu a fost mentionata transfuzia cu grupa de sange ABO Rh(D), dar si ca „identificarea pacientei a fost gresita inainte de recoltarea probelor pretransfuzionale. Consecinta a fost etichetarea gresita a probei de sange. Procedura operationala pentru recoltarea probelor pretransfuzionale nu descrie explicit etapele identificarii pacientului”.

author avatar
Cristina Stefan
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger