AcasăNewsAlro se pregateste sa traga oblonul

Alro se pregateste sa traga oblonul

Alro Slatina, detinuta de unul dintre „baietii destepti” care au consumat curent ieftin de la Hidroelectrica, e pe cale sa traga oblonul.

Proprietarul rus Vitali Matchitski vrea sa inchida principala sectie de la Alro Slatina, ceea ce va duce la sistarea activitati companiei.

Matchitski ameninta ca va inchide Alro daca nu primeste curent ieftin

In disperare de cauza, cei 100 de angajati ai halei noi de productie a aluminiului fac „de paza” pe rand, pentru ca proprietareul sa nu puna – la propriu – lacatul pe sectie. Sindicalistii spun ca inchiderea acestei sectii va duce la concedierea nu numai a celor 100 de angajati, dar si a celor de la sectia de alumina de la Tulcea, precum si a altor muncitori, iar numarul disponibilizatilor s-ar purtea ridica la peste 1.000, moment in care intreaga activitate a Alro Slatina se va opri. Problemele au aparut cand statul a vrut sa renegocieze pretul de 130 de lei/MWh, platit de Alro pentru curentul ieftin de la Hidroelectrica (populatia plateste 320 de lei/MWh).

Autoritatile, stranse cvu usa

Hidroelectrica si-a anuntat recent insolventa, unul dintre motive fiind si contractele paguboase cu „baietii destepti”. Adminstratorul judiciar al companiei, Euro Insol, a luat legatura cu Vitali Matchitski, care a venit la Bucuresti pentru negocieri, dar nu a fost de acord cu pretul propus. Mai mult, rusul pune acum presiune pe stat, amenintand ca va inchide Alro, stiind ca acest fapt va genera probleme economice si sociale pentru autoritatile de la Bucuresti.

author avatar
Arpad Dobre
592 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger