AcasăJUSTIȚIEAlina Gorghiu recunoaşte fenomenul şocant: "Sunt milioane de consumatori de droguri în...

Alina Gorghiu recunoaşte fenomenul şocant: „Sunt milioane de consumatori de droguri în țară, nu-i putem băga la puşcărie pe toţi”

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a făcut o declaraţie şocantă: ea a vorbit despre ceea ce pare un fenomen scăpat de sub control, în România: consumul şi traficul de droguri.

Ea a admis că în România sunt „milioane de consumatori de droguri”, iar aceşti oameni nu pot fi băgaţi cu toţii la închisoare, ci trebuie ajutaţi să scape de această problemă.

Procurorii DIICOT, copleşiţi de dosare

Ministrul Justiției a punctat că se gândește la înființarea unui registru al traficanților de droguri.

„Gândiţi-vă că în România sunt milioane de consumatori şi cred că ei trebuie să fie ajutaţi să scape. Nu putem să băgăm în puşcărie milioane de oameni pentru că ei consumă droguri. Important este să îi ajutăm să scape de această adicţie”, a afirmat Alina Gorghiu, la un post TV.

Ea a arătat că procurorii DIICOT sunt copleşiţi în prezent de numărul foarte mare de dosare centrate pe consumul şi traficul de droguri.

Această temă, a drogurilor, este una care, din păcate, afectează România la nivel de flagel, dar nu numai România, afectează şi întreg mapamondul.

Noi suntem în a doua parte a clasamentului cu privire la fenomenul drogurilor, însă nu ne încălzeşte cu nimic acest lucru.

În 2010 vorbeam de 6.000 de dosare legate de tematica drogurilor, în 2015 – 8.700 de dosare, pentru ca anul acesta, doar în primele opt luni să avem 20.000 de dosare.

Dar ele trebuie puse în context, pentru că DIICOT, care are competenţa exclusivă pe tematica droguri, are 190 de procurori care sunt în problemele acestea legate de criminalitate organizată.

Dacă de mâine aceşti 190 de procurori nu s-ar mai ocupa de nicio altă infracţiune din competenţa DIICOT, ci exclusiv de aceste 20.000 de dosare, tot ar veni 105 dosare pe fiecare procuror.

Ca atare, trebuie să ne ocupăm cu prioritate de dosarele de trafic de droguri, de marile reţele„, a afirmat Gorghiu.

Droguri introduse în puşcării?

Alina Gorghiu a mai spus că deținuții nu vor mai primi plicul cu scrisoarea impregnată cu substanțe psihoactive, ci vor primi, în schimb, o copie.

Nimeni nu va mai putea introduce droguri în penitenciare prin corespondență. Deținuții nu vor mai primi plicul cu scrisoarea impregnată cu substanțe psihoactive. Vor primi, în schimb, o copie”, scrie pe Facebook Alina Gorghiu.

Ea precizează că se introduce drug-testul, fiindcă, până acum, prin lege, polițiștii de penitenciare puteau folosi doar etilotestul.

În spitalele penitenciare nu vor mai sta în același salon minorii cu majorii. Cazurile în care un minor de 16 ani este internat alături de un bărbat de 45 de ani vor dispărea.

Cererile deținuților vor putea fi depuse și online. Și nu doar atât! Vor putea primi vizite online, să primească transfer bancar și să comande pe net diverse, prin sistemul penitenciar.

Pentru deținuții cu copii, se vor amenaja spații speciale, unde își vor putea vedea copiii în condiții optime”, a mai zis Alina Gorghiu.

author avatar
Andrei Ștefan
479 afisari

16 COMENTARII

  1. Ba să-i băgați și să faceți autostrăzi cu ei. Să le iasă drogangeala din cap.

  2. Da proasto, sunt milioane de consumatori.Dar la puscarie ii putem baga pe cei cateva mii care aduc si distribuie droguri in tara. Cu toate ca asta ar insemna si saracirea a trei sferturi din efectivele Politiei romane.

  3. Societate sufocata de feminism, in care copiii sunt crescuti de mame singure si lasati sa isi faca de cap, ca „sunt dezghetati”.
    Cat va mai dura pana o vom spune: „PARINTII SUNT DE VINA!”?

  4. Mvai…Alinuța e din 2008 la putere, sefa peste tot Parlamentul ! Au lasat traficantii sa se imbogateasca si azi se mira ca sunt milioane de consumatori !
    Ce drac ati facut pana acum?

    • Sa il intrebe si pe Perdoiu care a fost ministrul justitiei ani de zile
      Acu’ l-au mai pus si ministru de interne dupa ce a „rezolvat” toate problemele justitiei…..

  5. Nu trebuie inchisi decat cei gasiti in cluburi la spectacole si in conducere ca ne omoara. Trebuie inchisi sau ucisi toti producatorii de drog nu intermediarul…

  6. Drogurile sint aduse in RO de militari amerloci ,Ucraineni si Albanezi care ne omoara copii nevinovati

  7. Nu consumatorii trebuies băgați la pușcărie, subnormalo, ci traficanții pentru că dacă nu sunt droguri pe piață atunci nu sunt nici consumatori.
    Iar ne iau ăștia de proști. Din declarațiile subnormalei reiese clar că nu se dorește stoparea consumului de droguri. Auzi tâmpenie, să bage la pușcărie consumatorii. Într-o țară normală consumul nici nu este penalizat ci traficul.

  8. asa merge treaba:
    -prinzi consumatorul
    ala ciripeste,
    prinzi traficantul.

    altfel se numeste „provocare”,
    te-a mancat pielea,
    ai creat cererea.

  9. Fufa asta ametita de labareala conduce ministere si parlamente fara nicio retinere Conduce e un fel de a spune ,incaseaza niste sume nesimtite fara sa faca nimic ,nici u stie ce sa faca

  10. Cucoană cum s-a ajuns aici? Oare nu tot voi erați la butoane? A-ți descoperit apa caldă și acum pune-ți batista pe țambal. Dacă nu sunt procurori eu zic să da-ți o lege care să legalizeze consumul și vânzarea de droguri oricum e legală atâta timp cât nu e pedepsită, cică din lipsă de oameni ai legii. Mă mir că nu vă e rușine, istoria oricum vă va consemna numele și nu oricum ci cea mai joasă speță de indivizi care a condus România dar asta nu încălzește milioanele de oameni înjosiți și agresați din cauza intereselor voastre meschine.

  11. cu cat sunt mai multzi legea nu poate fi aplicata / e un model si pt. celelate neajunsuri ale celor multzi si umili /

  12. Drogata escroaca ghorghiu spune că avem milioane de drogați și că nu ii pot băga la pușcărie că nu are mafia securistă satanistă cui să vindă drogurile!! Escrocii ăștia teroriști criminali ne iau pe toți de imbecili, le dau droguri la drogați și apoi se spală pe mîini, să construiască pușcării și să numai lase să între droguri în Romania astea sint soluțiile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger