AcasăNewsAlina Gorghiu: "Nu sunt argumente pentru a ataca Legea pensiilor speciale"

Alina Gorghiu: „Nu sunt argumente pentru a ataca Legea pensiilor speciale”

In ciuda protestelor timide ale opozitiei, parlamentarii si-au votat, marti, pensiile speciale ce le vor asigura un trai imbelsugat la batranete.

Alina Gorghiu, copresedintele Partidului National Liberal, sustine ca „pensiile speciale ale parlamentarilor reprezinta o discriminare morala fata de cetateni si un act de sfidare fata de toti ceilalti pensionari”.

Totusi, Alina Gorghiu spune ca sunt sanse minime ca Legea pensiilor speciale sa fie atacata la Curtea Constitutionala.

„Analizam posibilitatea de a ataca la Curtea Constitutionala acest proiect de lege, doar ca in opinia juristilor nu sunt foarte multe argumente pentru a face acest demers si nu stiu in ce masura vom reusi sa formulam un punct de vedere care sa sustina aceasta contestatie la Curte. Exista posibilitatea ca Presedintia sa intoarca la Parlament aceasta lege, pentru reexaminare. Nu stiu ce va face institutia prezidentiala cu acest proiect, dar exista in teorie si aceasta posibilitate. Dezbaterile repetate ar putea sa schimbe un punct de vedere, argumentele dintr-o cerere de reexaminare ar putea sa sensibilizeze anumiti parlamentari din majoritate”, a declarat Gorghiu la Radio France International.

Reactia Alinei Gorghiu vine dupa ce parlamentarii si-au aprobat, marti, pensiile speciale cu 303 voturi „pentru” si 124 de voturi „impotriva”.

author avatar
Cristi Ionita
290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger