AcasăNewsAlina Ghica si Cristi Danilet, zburati din CSM

Alina Ghica si Cristi Danilet, zburati din CSM

Alina Ghica (foto) si Cristi Danilet platesc scump votul acordat procurorului Haineala

Judecatorii Cristi Danilet si Alina Ghica au fost revocati, ieri, din CSM. Cei doi si-au atras mania colegilor judecatori dupa ce au votat in favoarea alegerii unui procuror in fruntea CSM.

Alina Ghica (foto) si Cristi Danilet platesc scump votul acordat procurorului Haineala

Tensiunile din CSM au izbucnit pe 4 ianuarie, odata cu alegerea procurorului  Oana Schmidt Haineala in fruntea Consiliului, situatie considerata inacceptabila atat de judecatori, cat si de politicienii liberali Tudor Chiuariu si Renate Weber.

Cristi Danilet

Inlaturat din CSM cu 14 voturi ”pentru” si 4 ”contra”, Cristi Danilet afirma ca a fost amenintat cu revocarea inca din decembrie 2012, ceea ce ar insemna ca invocarea sustinerii acordate lui Haineala a fost doar un pretext. Indiferent de motiv, Danilet s-a declarat ”profund dezamagit” de decizia luata ieri de CSM. In cazul Alinei Ghica, 7 colegi s-au declarat impotriva revocarii ei, dar decizia a fost impusa de cele 11 voturi ”pentru” inregistrate. Ulterior, cei doi au anuntat ca  vor contesta  revocarea, considerand ca procedurile au fost insotite de ”numeroase incalcari ale legii”. Pana atunci, doi dintre judecatorii care s-au clasat pe urmatoarele pozitii in alegerile pentru ocuparea functiilor in CSM vor ocupa, interimar, locurile colegilor revocati.

author avatar
Simona Badulescu
421 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger