AcasăNewsAlina Ghica este noul presedinte al CSM

Alina Ghica este noul presedinte al CSM

Judecatoarea Alina Ghica

Judecatoarea Alina Ghica este noul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, fiind aleasa cu o majoritate de 12 voturi, la sedinta de vineri fiind prezenti 18 dintre membrii CSM.

Judecatoarea Alina Ghica

La sedinta de vineri, în cadrul careia este aleasa noua conducere a Consiliului, au fost prezenti 18 din cei 19 membri ai CSM, presedintele instantei supreme, Livia Stanciu, lipsind de la sedinta. Pentru aceasta functie a candidat si judecatorul Alexandru Serban.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a reunit, vineri, în sedinta pentru a alege noul presedinte si noul vicepresedinte al CSM. Presedintele si vicepresedintele Consiliului pot fi alesi din membii plenului CSM, alesi în adunarile generale ale instantelor sau parchetelor. Potrivit regulamentului CSM, functia de presedinte sau vicepresedinte al Consiliului se obtine pentru un mandat de un an, ce nu poate fi reînnoit.

Consiliul Superior al Magistraturii este format din 14 magistrati (noua judecatori si cinci procurori) alesi în adunarile  generale ale magistratilor si validati de Senatul României. Din CSM fac parte judecatorii Horatius Dumbrava, Adrian Neacsu, Cristi Danilet, Alina Ghica, Mona Pivnieru, Alexandru Serban, Ana Labus, Marius Badea Tudose si Mircea Aron, precum si procurorii Bogdan Licu, Gratiana Isac, George Balan, Oana Andreea Schmidt Haineala si Florentina Gavadia. În CSM sunt si doi reprezentanti ai societatii civile, Corina Dumitrescu si Georgiana Iorgulescu, precum si membrii de drept, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, presedintele Înaltei Curti de Casatie si Justitie (ÎCCJ), Livia Stanciu, si procurorul general al României, Laura Codruta Kovesi.

Presedintele si vicepresedintele sunt alesi dintre cei 14 magistrati, membri ai Consiliului. Daca presedintele este judecator, vicepresedintele trebuie sa fie procuror, si invers.

author avatar
Ciprian Purice
1.084 afisari

2 COMENTARII

  1. VAI DA CE ..BUNA E ..CA JURISTA ,NU MA GANDEAM LA ALTCEVA….A DEVENIT UN SPRT NATIONAL SA PUNEM PE TOT FELUL DE POSTURI DE RASPUNDERE FORMULE DE ASPECT SI MAI PUTIN DE ..EXPERIENTA…DON BASE E BUNA,SAU NUTI E MAI…BUNA?HAI CA DUMNEATA ACU TE PRICEPI..DA AUZI VRAJITOARELE ALEA VANESSA SAU MELISSA NU SUNT BUNE DE ..NIMIC?…LA URMA URMEI NOATPEA TOATE PISICILE SUNT..NEGRE…

  2. asta da numire
    mama mia ce experienta si vechime are fatuca asta fata de subordonatii ei……
    si ne mai miram de ministri ca igas funeriu oprea si altii.ha!ha!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger