AcasăNewsAlina Bica si Horia Simu, trimisi in judecata

Alina Bica si Horia Simu, trimisi in judecata

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta trimiterea in judecata a unor nume grele precum Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, sau Horia Simu, celebru afacerist.

Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru luare de mita si participatie improprie sub forma determinarii cu intentie la savarsirea fara vinovatie a infractiunii de abuz in serviciu. Conform procurorilor DNA, Alina Bica a incasat, in noiembrie anul trecut, o spaga de 17.500 de euro. In schimbul banilor, sefa DIICOT de la momentul respectiv a determinat inlocuirea procurorului de caz si a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat in scopul pronuntarii unei solutii de clasare in dosarul in care era urmarit penal Horia Simu.

Afaceristul a fost trimis si el in judecata pentru dare de mita. Pe langa Alina Bica, Horia Simu a cautat sa intervina si pe langa Pop Serban, fostul sef al ANAF, pentru ca acesta din urma sa-si foloseasca influenta avuta asupra conducerii DIICOT.

Nici Pop Serban nu a scapat, fostul sef al ANAF fiind trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pentru complicitate la dare de mita.

Dosarul in care sunt implicati cei trei a fost trimis spre judecare magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

author avatar
Cristi Ionita
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger