AcasăNewsAlina Bica, Dorin Cocos si Alin Cocos raman in arest la domiciliu

Alina Bica, Dorin Cocos si Alin Cocos raman in arest la domiciliu

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, marti, ca Alina Bica, Dorin Cocos si Alin Cocos sa ramana in arest la domiciliu in dosarul „Bica 2”.

Este dosarul in care Alina Bica, fosta sefa DIICOT, este acuzata ca a luat mita un teren pentru despagubirile acordate afaceristului Gheorghe Stelian, dar si pentru ca i-a ajutat in dosarele lor pe afaceristul Ovidiu Tender si pe Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei.

Alina Bica, Dorin Cocos si Alin Cocos au fost trimisi in judecata, in acest dosar, pe 26 februarie. Atunci s-au emis si mandate de arestare preventiva pentru cei trei.

Ulterior, cei trei au fost mutati in arest la domiciliu, decizie mentinuta, marti, de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in ciuda contestatiilor depuse de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Oficial, Alina Bica este acuzata de cate doua fapte de luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului, omul de afaceri Dorin Cocos este acuzat de trafic de influenta si de dare de mita, iar fiul acestuia, Alin Cocos, este acuzat de complicitate la trafic de influenta si de complicitate la dare de mita.

Alaturi de cei trei, in dosar mai sunt implicati Adriean Videanu, cercetat sub control judiciar, dar si Ionut Mihailescu, fost consilier al Alinei Bica.

author avatar
Cristi Ionita
262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger