AcasăNewsAlina Bica, condamnată – Adriean Videanu, achitat

Alina Bica, condamnată – Adriean Videanu, achitat

Alina Bica, dată în urmărire internațională

Alina Mihaela Bica, fosta șefă a DIICOT și persoana care o supăra cel mai rău pe Laura Codruța Kovesi dar și pe Florian Coldea, a primit, ieri, o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare. În același dosar, fostul primar Adriean Videanu a fost achitat de magistrați. Decizia a fost dată după rejudecarea apelului. Sentința este definitivă.

Alina Bica dată în urmărire internațională

În 6 iunie 2018, Alina Bica fusese condamnată de magistraţii instanţei supreme la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului. În 19 martie a.c., ICCJ a admis o contestaţie în anulare formulată de fosta şefă a DIICOT şi a dispus rejudecarea apelului. Apărătorul Alinei Bica a solicitat atunci desfiinţarea hotărârii de condamnare, invocând decizia Curţii Constituţionale privind constituirea nelegală a completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă. În acelaşi dosar, fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a fost achitat de judecătorii instanţei supreme. Dosarul a plecat de la denunțurile făcute de Ovidiu Tender împotriva fostului magistrat Alina Bica. Conform rechizitoriului DNA, pe 24 septembrie 2013, DIICOT a dispus în dosarul ”Romgaz” sechestru asigurător asupra bunurilor imobile deţinute de Adriean Videanu adică, 277.000.000 lei, și a 80 de acţiuni deţinute de acesta la SC Titan Mar SA. În perioada următoare, cu ajutorul Alinei Bica, Adriean Videanu a reuşit să înstrăineze acţiunile pe care le deţinea la Titan Mar, operaţiune facilitată şi de faptul că, înainte de impunerea sechestrului, fostul ministru al Economiei a făcut demersuri pentru transformarea celor 80 de acţiuni nominative pe care le deţinea în acţiuni la purtător.

author avatar
Ramona Feraru
1.009 afisari

5 COMENTARII

    • Aici va interveni PETROV care prin serviciile aduse lui CIOLANOS cum au fost motiunea prezidentialele si va urma alegerile anticipate adica voturile date o va scapa pe NUTI de condamnare cel putin atata sa faca si basinescu pentru cat a f–-ut la NUTI MOARTEA PUTI.

  1. Era normal, Bica a trădat sistemul si pe Koveși, pe cand videanu încă face parte din sistem, prin asociații cei are in firme, traiasca țara procurorilor si a serviciilor România. Felicitari idiot popor roman, i ati legalizat prin vot

  2. Deci Bordureanu tot in cimitir doarme tot in cimitir?… Nu erea mai frumos legumicultorul sa doarma la beciu domnesc… mai un pachetel mai un vin la sarbatori?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger