AcasăNewsAlina Albu, propusă de ministrul Justiției la șefia DIICOT, aviz negativ de...

Alina Albu, propusă de ministrul Justiției la șefia DIICOT, aviz negativ de la CSM/Rezultatul votului

sursa foto: captură video

S-a aflat decizia CSM în cazul propunerii venite de la vârful Ministerului Justiției (MJ) pentru șefia DIICOT.

Alina Albu, propusă de către ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a primit, joi, aviz negativ din partea membrilor Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Cinci voturi „nu”

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea ministrului justiţiei de numire în funcţia de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a doamnei ALBU ALINA, procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – structura centrală. (majoritate: 1 vot da, 5 voturi nu)”, se menționează în decizia CSM.

E de precizat faptul că avizul CSM este unul consultativ. Procuroarea Albu a fost propusă la conducerea DIICOT, respectiv pentru funcţia de procuror șef al Direcției Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în data de 1 martie. La acea dată, ministrul anunța, într-un comunicat transmis de MJ, că „propunerea va fi transmisă Secției pentru Procurori a CSM astăzi, 01.03.2023, pentru obținerea avizului în conformitate cu art.147 alin.(3) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor”.

author avatar
Andrei Coman
501 afisari

4 COMENTARII

  1. & ,,Frații Tate au schimbat strategia!” , activitatea Ministerului Public având un rol ,,post factum” pare a influența și „obiectivele alegerilor ministrului Predoiu”, ?

  2. & L-au mai „invitat” și pe Pițurcă pe la Ministerul Public, care are „promisiuni anterioare”, ,,de dat ca la turci” , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger