AcasăNewsUPDATE: Judecarea cererii de arestare preventiva a lui Alin Trasculescu a fost...

UPDATE: Judecarea cererii de arestare preventiva a lui Alin Trasculescu a fost amanata

(foto: captura rtv)

UPDATE 2: Avocatul lui Alin Trasculescu a declarat, luni, ca procurorii DNA au trimis referatul cu obiectul propunerii de arestare preventiva, iar in finalul acestuia cereau in realitatea inlocuirea masurii dispuse initial respectiv obligatia cu una noua respectiv arestul preventiv. In acest context, a explicat avocatul lui Trasculescu, temeiurile sunt diferite, precum si procedurile pe care le urmeaza dosarul la momentul inregistrarii. El a mai spus ca in cazul unei cereri de inlocuire a masurii dispuse termenul de citare este mai mare. Potrivit avocatului, dosarul va fi reinregistrat cu acest nou obiect urmand sa se faca din nou procedura de citare cu clientul sau. Alin Trasculescu a parasit la scurt timp instanta dupa ce judecatorul a aratat ca trebuie refacuta procedura de inregistrare a dosarului.

UPDATE: Magistratii Tribunalului Bucuresti au amanat procesul  de judecare a propunerii de arestare preventiva a fostului deputat. Completul de judecatori va fi înlocuit deoarece a fost inregistrat gresit si anume cu o urgenta mai mare, astfel ca s-a decis ca acest dosar sa fie repartizat aleatoriu printr-un program de calculator. Termenul prevazut de lege privind amanarea este intre o zi si sapte zile. Avocatul lui Trasculescu urmareste scoaterea dosarului de la Tribunalul Bucuresti si judecarea lui la Tribunalul Vrancea.

Fostul deputat PDL, Alin Trasculescu, a venit, luni, la Tribunalul Bucuresti pentru judecarea propunerii de arestare preventiva, in dosarul in care este anchetat pentru trafic de influenta si instigare la spalare de bani. Trasculescu a cerut amanarea cererii de arestare preventiva.

(foto: captura rtv)

Procurorii DNA il urmaresc penal pe Trasculescu pentru trafic de influenta, instigare la infractiune de fals in inscrisuri si instigare la spalare de bani. Totodata procurorii au extins cercetarile in cazul deputatului si pentru asocierea in vederea savarsirii de infractiuni, noile acuzatii aducandu-i-se la cunostinta in 22 noiembrie.

Propunerea de arestare preventiva a fost emisa dupa ce, in 20 noiembrie, omul politic si-a anuntat demisia.

Alin Trasculescu a fost retinut din 11 noiembrie pana in 12 noiembrie cand a fost eliberat din arestul Politiei Capitalei dupa ce a expirat ordonanta de retinere emisa pe numele lui de procurorii anticoruptie. In 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputatilor, prin Ministerul Justitiei, sa avizeze cererea de incuviintare pentru arestarea preventiva a deputatului Alin Trasculescu. Dupa trei zile, pe 16 noiembrie, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a avizat cererea anchetatorilor.

Pe 20 noiembrie, Alin Trasculescu a anuntat ca demisionează dupa ce in plen a fost prezentata cererea ministrului Justitiei si raportul Comisiei juridice privind incuviintarea arestarii sale preventive. Complicele lui Trasculescu, Marian Valeriu Calota asociat si administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, a fost retinut de procurorii DNA dupa ce a fost prins in flagrant delict cand lua 50.000 de lei, bani pe care urma sa ii dea lui Alin Trasculescu, ulterior fiind arestat preventiv.

author avatar
Alina Costache
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger