AcasăNewsAlin Trasculescu, cercetat in libertate. Complicele sau, Marian Calota, arestat preventiv

Alin Trasculescu, cercetat in libertate. Complicele sau, Marian Calota, arestat preventiv

(foto: milcovul.ro)

Alin Trasculescu a fost eliberat luni, in aceeasi zi in care Instanta Suprema a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a complicelui sau, Marian Valeriu Calota. Ambii sunt cercetati pentru infractiuni de coruptie.

(foto: milcovul.ro)

Procurorii au cerut, luni, judecatorilor instantei supreme arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Calota, solicitarea fiind admisa de judecatori.

Deputatul PDL, Alin Trasculescu, a fost retinut sambata de procurorii anticoruptie si este anchetat pentru trafic de influenta, instigare la spalare de bani si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in acelasi dosar cu Marian Calota, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie. Politicianul a primit interdictia de a parasi tara pentru 30 de zile.

„La ora 5.30 (luni dimineata, n.r.) a expirat ordonanta de retinere. Domnul deputat Alin Trasculescu este liber. DNA a comunicat poltiei hotararea luata si s-a admis solicitarea noastra. S-a impus o interdictie de a parasi tara pentru 30 de zile, urmand ca in aceste zile sa clarificam situatia”, a declarat avocatul deputatului, Cristian Ene.

Demnitarul a pretins bani de la reprezentantul unei societati comerciale, cu ajutorul complicelui Calota Marian Valeriu. Omul de afaceri, asociat si administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, l-a constrans prin amenintari pe denuntator sa remita lui Trasculescu sumele solicitate.

„In perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, inculpatul Trasculescu Alin – Silviu, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al Organizatiei Judetene Vrancea a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza), initial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 euro” se arata in comunicatul emis de DNA.

author avatar
Alina Costache
326 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger