AcasăNewsUPDATE Comisia Juridica a Camerei a decis ridicarea imunitatii deputatului Alin Trasculescu...

UPDATE Comisia Juridica a Camerei a decis ridicarea imunitatii deputatului Alin Trasculescu

(foto: milcovul.ro)

UPDATE 2 Comisia Juridica a Camerei a aprobat ridicarea imunitatii deputatului, avizand favorabil cererea de incuviintare a arestarii lui Alin Trasculescu. Avizul a trecut cu 10 voturi „pentru” si unul „impotriva”.

”Trasculescu a incercat sa se apere spunand ca nu a pus mana pe bani si ca este nevinovat. Avocatul a mers pe procedura, ca nu existau dosarele, nu existau documentele“, a declarat unul dintre membrii Comisiei. “Este un referat si va rog sa analizati ca in cazuri de genul acesta m-am inscris pe lista ca sa vad dosarele. Acesta a fost motivul pentru care am votat impotriva. Nu m-am convins ca aceste fapte sunt reale. Nefiind convins nu am putut sa votez incuviintarea arestarii preventive”, a declarat deputatul care a votat impotriva.

UPDATE 1 Comisia Juridica a respins cererea de amanare a avizului, solicitata de avocatului lui Alin Trasculescu.

Deputatul PDL Alin Trasculescu este audiat, vineri, de Comisia Juridica a Camerei. Avocatul sau a cerut amanarea avizului Comisiei, pe motiv ca la membrii comisiei nu a ajuns intreg dosarul, ci doar referatul procurorului.

(foto: milcovul.ro)

Comisia Juridica va stabili astazi daca i se va ridica imunitatea deputatului Alin Trasculescu care este acuzat de procurorii DNA de trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la infractiunea de spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Inainte de a intra in sala, Trasculescu a declarat ca este nevinovat, potrivit RealitateaTV.

In sala de audieri sunt prezenti doar 10 membri din cei 23 care au fi trebuit sa participe la audieri. Membrii Comisiei trebuie sa adopte un raport prin care se decide daca se ridica sau nu  imunitatea deputatului Alin Trasculescu.

Termenul pentru redactarea acestui raport este de sambata ora 12. Cu acest raport se va merge in plen unde deputatiii trebuie sa-si sustina punctul de vedere prin vot. Votul Comisiei Juridice este unul consultativ, decizia finala privind ridicarea imunitatii lui Trasculescu urmand sa se ia marti, in plenul Camerei Deputatilor, prin vot secret.

Seful DNA a cerut, marti, Ministerului Justitiei, sa solicite Parlamentului arestarea deputatului Alin Trasculescu, sub acuzatiile de trafic de influenta si fals. Deputatul PDL Alin Trasculescu este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de trafic de influenta, instigarea la infractiunea de fals si instigare la infractiunea de spalare a banilor. Potrivit procurorilor, deputatul a promis unui om de afaceri ca-l va ajuta sa obtine diverse contracte pentru firma sa in schimbul unor sume de bani. Suma de bani pe care Trasculescu i-a cerut-o omului de afaceri pentru a-l ajuta sa incheie diverse contracte a fost initial de 50.000 de euro, insa deputatul a majorat-o la 150.000 de euro. “Banii au fost pretinsi cu ajutorul lui Calota Marian, acesta fiind si cel care l-a constrans pe omul de afaceri sa plateasca sumele” de bani, se mentioneaza intr-un comunicat al DNA.

author avatar
Alina Stancu
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger