AcasăNewsAlin Cocos, audiat la DNA

Alin Cocos, audiat la DNA

Alin Cocos, fiul afaceristului Dorin Cocos, este audiat, vineri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

Fiul lui Dorin Cocos este audiat in dosarul Alinei Bica, dosar disjuns din cel al despagubirilor ilegale de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor.

Alin Cocos este in stare de arest preventiv, fiind acuzat de trafic de influenta si de dare de mita intr-un dosar privind retrocedari ilegale. Numele sau apare, insa, si in „Gala Bute” si „Microsoft”, Alin Cocos fiind considerat un intermediar in afacerile puse la cale de tatal sau.

Incarcerat de circa o luna, Alin Cocos ar putea fi eliberat, existand informatii ca tatal sau a luat toata vina asupra sa.

Dorin Cocos a incasat 16 milioane de euro, in transe, de la beneficiarul unor drepturi litigioase. In schimbul banilor, Cocos isi asuma posibilitatea de a interveni pe langa Alina Bica, fosta sefa DIICOT, si pe langa Sergiu Diacomatu, membru in Comisia Centrala a ANRP, pentru a urgenta solutionarea a doua dosare de despagubire.

Exista informatii ca Dorin Cocos, prin intermediul fiului sau, Alin Cocos, a dat foloase Alinei Bica sub forma unei cote dintr-un teren in suprafata de 4.425 de metri patrati.

author avatar
Cristi Ionita
340 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger