AcasăNewsAlianta Romania Dreapta, declarata legala de catre ICCJ

Alianta Romania Dreapta, declarata legala de catre ICCJ

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca Alianta Romania Dreapta, formata din partidele de dreapta, este legala si poate participa la alegerile parlamentare.

Alianta Romania Dreapta (ARD), formata din PDL, PNTCD si Forta Civica, este legala si are dreptul de a participa la alegerile parlamentare din toamna, a stabilit, joi, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Prin aceasta decizie instanta suprema a respins atat cererea inaintata de Asociatia Romania Dreapta de anulare a deciziei BEC de inregistrare a aliantei, cat si contestatia reprezentantilor PNTCD Mihai Grigoriu si Radu Rizescu, informeaza realitatea.net.

Protocolul de constituire a formatiunii Alianta Romania Dreapta a fost semnat in data de 16 septembrie de Vasile Blaga (PDL), Mihai Razvan Ungureanu (Forta Civica) si Aurelian Pavelescu (PNTCD) si a fost inregistrat o zi mai tarziu la Biroul Electoral Central (BEC).

Ulterior, Asociatia Romania Dreapta, condusa de avocatul Gheorghe Piperea, a cerut in instanta anularea hotararii BEC, motivand ca numele aliantei, ARD, ar uzurpa denumirea asociatiei pe care o conduce.

Totodata si Mihai Grigoriu si Radu Rizescu, reprezentanti ai PNTCD, au contestat inregistrarea aliantei la BEC, sustinand ca documentul prin care s-a constituit Alianta Romania Dreapta nu are valoare deoarece a fost semnat de Aurelian Pavelescu, care nu este presedinte al formatiunii.

author avatar
Ionut Zgimbau
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger