AcasăNewsAlianta PSD-UNPR se sparge-n capul liberalilor

Alianta PSD-UNPR se sparge-n capul liberalilor

Cooptarea uneperistilor in USL calca nu numai pe nervii, ci si pe colegiile liberalilor.

Liberalii, obligati sa faca parte uneperistilor lui Gabriel Oprea

Iritati din start de mariajul PSD-UNPR, liberalii s-au trezit acum cu o parte dintre colegiile considerate a fi fieful lor revendicate de noii veniti. Noi veniti care, la originile lor doctrinare, au fost liberali dar, cuprinsi de febra migratiei politice, au taiat-o in acest mandat la UNPR.

Gabriel Oprea

Odata intrati in USL, acestia isi revendica fostele colegii, in dauna ”mostenitorilor” liberali care le-au preluat si le-au gestionat in speranta unei candidaturi la alegerile din aceasta toamna. Deocamdata, penelistii din zonele cu pricina (primarii liberali mai exact) sunt de partea colegilor care n-au tradat si au ramas langa ei la bine si la rau. La fel de adevarat este insa si ca USL sta la putere cu voturile uneperistilor din Parlament, prin urmare acestia se asteapta sa le fie satisfacute doleantele. Deocamdata, subiectul este lasat in coada de peste, fiecare parte asteptand negocierile finale. Care insa nu mai pot intarzia mult.

Chitoiu si Fenechiu se incaiera si ei pe Oltchim

Pe langa tensiunile starnite de venetici, PNL are parte si de confruntari liberale pur sange. Iar una dintre ele a avut loc ieri, la nivelul conducerii partidului, cand Relu Fenechiu si Daniel Chitoiu s-au ratoit unul la altul, pe tema cea mai la moda in aceste zile: privatizarea Oltchim. Disputa ”colegiala” a fost pornita de Chitoiu care, in calitatea sa de ministru al Economiei, s-a simtit sifonat de o intrebare adresata public de Fenechiu: ”Cine va raspunde pentru esecul privatizarii Oltchim si cine isi va asuma public aceasta gluma de prost gust?”. Cum raspunsul implicit este ”ministrul de resort”, Chitoiu a sarit ca ars si i-a reprosat lui Fenechiu atacul neloial. Chiar daca schimbul de replici acide a facut deliciul colegilor, este tinut pentru uzul intern, ca nu care cumva sa strice imaginea idilica a partidului.

author avatar
Simona Badulescu
646 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger