AcasăNewsAlianța Medicilor: Bolnavii au fost nevoiți să se ducă la privați!

Alianța Medicilor: Bolnavii au fost nevoiți să se ducă la privați!

Disperați, românii își cheltuiesc ultimii bani pentru a se trata la privați

Președintele Uniunii Sindicatelor Medicilor din România -Alianța Medicilor semnalează faptul că restricțiile din sistemul public de sănătate i-au obligat pe bolnavi să se îndrepte spre sistemul privat. Astfel, pentru a-și salva viața, foarte mulți pacienți au fost nevoiți să plătească tratamentele și intervențiile chirurgicale.

Medicii cer Ministerului Sănătății să redeschidă spitalele. ”Sunt mai mulți pacienți care merg la privați, decât la stat. Oamenii plătesc asigurări de sănătate, până la urmă. De ce să plătească serviciile medicale în sistemul privat? Oamenii sunt speriați când aud că la spitalele publice sunt cazuri de Covid și se duc la privat. Aici este vinovată și mediatizarea excesivă a acestei boli. Plus șefii de spitale care nu îi primesc. S-au creat și niște norme excesive care te obligă să internezi câte unul în salon, iar saloane cu două paturi sunt câteva, cele mai multe sunt cu 3-4 paturi. Urgențele trebuie să le internezi și, la un moment dat, nu mai ai unde să internezi pacienții cronici, care au tot fost amânați. În plus, în toate spitalele se face testarea Covid a bolnavilor înainte de internare. Păi, dacă au ieșit testele negative, de ce nu îi lași să stea 3-4 în salon? Nu are logică”, ne-a declarat dr. Eleodor Cârstoiu, președintele Alianței Medicilor. Acesta mai spune că soluția pentru bolile transmisibile este izolarea și că nu poți face această izolare în spitale. ”Ar fi de înțeles în cazul unor asimptomatici cărora le e frică să stea acasă, că s-au speriat, dar cei care sunt conștienți și vor să se izoleze la domiciliu sau la locuințele pe care le au la țară ar trebui lăsați să facă acest lucru. Și mai este o problemă. Noi nu am făcut o testare în masă și nu am reușit să izolăm decât o parte din asimptomatici, iar dacă izolezi doar 10% din potențialii transmițători nu are niciun efect. În primele trei săptămâni- o lună, am înțeles, că nu se știa exact cum vor evolua lucrurile, dar după trei luni ar trebui să se ia altfel de măsuri. Sunt oameni care fug de testare, de frică să nu fie închiși o lună de zile prin spitale, că au fost multe cazuri în care s-au negativat mai greu testele. Sunt foarte mulți și din categoria celor care au simptome ușoare și ascund acest lucru, tocmai de teamă să nu fie băgați în spital”, a mai afirmat dr. Eleodor Cârstoiu.

Se fac presiuni pentru redeschiderea spitalelor

Miercuri, reprezentanții Alianței Medicilor se vor întâlni cu ministrul Sănătății și îi vor cere să nu mai interneze asimptomaticii în spitale. ”Dacă și noi, și Colegiul Medicilor vom pune presiune, trebuie să se ia această decizie până la urmă. Trebuie deschise spitalele. În acest moment ar trebui să se știe câți trebuie internați pentru Covid, să zicem 300 pe zi, dar la restul haideți să le dăm drumul. Mi se pare aberant ca în spitalele de stat și în cele private pacienții să stea pe afară la cozi, iar în hypermarketuri și la păcănele să nu fie nicio problemă. Ceea ce este cert în acest moment este faptul că a scăzut numărul de morți în spitale, pentru că nu se mai internează bolnavi. În legătură cu morții declarați Covid, singura modalitate prin care familia poate afla dacă virusul a fost cauza decesului este să sesizeze Procuratura. Pentru că în momentul în care familia depune o plângere penală, procurorul este obligat să ceară necropsia. A fost un caz la Craiova și, după necropsie, nu s-au găsit leziuni de pneumonie virală, ci doar bacteriană, ceea ce înseamnă că nu a murit de Covid. A mai fost un caz în Hunedoara, cu o familie care s-a întors din străinătate și, după două săptămâni de izolare, el nu a mai rezistat și a băgat cuțitul de vreo 20 de ori în nevasta lui și apoi s-a spânzurat. După aceea, la necropsie bărbatul a fost găsit cu Covid, iar procurorul a întrebat dacă poate trece cauza decesului Covid”, ne-a mai precizat președintele Uniunii Sindicatelor Medicilor din România -Alianța Medicilor, dr. Eleodor Cârstoiu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
512 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce ipocriti ! Pai, nu si trimit ei pacientii la „privat” , adica tot la ei ?
    Necazul lor e ca nu- i mai pot analiza gratis la „stat” , dupa care sa i trateze la „privat”.Acu, bolnavul neasigurat chiar trebuie sa plateasca !
    Medicii de familie au lucrat in starea de.urgenta.Cu un bilet de trimitere s a ajuns si la specialist , in policlinica.Deci, si specialistii au lucrat.Iar cu un alt bilet de trimitere am.facut si analize in starea.de urgenta.
    Necazul lor e ca nu si mai pot interna cronicii, multi neasigurati, la stat.

  2. Cata dreptate are acest medic!

    păi daca e asimptomatic de ce nu il lasi sa stea acasa si ii dai tratament sa se trateze? Il ”!arestezi” puri si simplu si il bagi in spital de unde vine cu alte belele acasa , ( daca mai vine) De aceea se feresc oamenii sa isi fac teste daca nu au simptome de nici un fel, DE FRICA Iinchiderii lor in spitale de unde nu pot sa iasa zile intregi precum cei internati la balamuc care au usile ferecate sa iasa din salon. Mai mai ca e la bulău ! Si atunci?
    Si cel mai interesant lucru e ca nici un spital nu spune cu ce si cum isi trateaza bolnavii cu COVID… O fi secret de stat ? Ii dai omului tratamentul si si -l face singur dar macar are conditii mai bune acasa decat in spitalele groazei… cum zic unii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger