AcasăNewsAlianta de guvernare: USL este marca inregistrata a PSD

Alianta de guvernare: USL este marca inregistrata a PSD

Denumirea, sigla si semnul electoral USL sunt  marca inregistrata a PSD, iar Alianta de Centru Dreapta si Alianta de Centru Stanga, aliante care au constituit USL, nu au cerut desfiintarea Uniunii, se arata intr-un comunicat al Aliantei PSD-UNPR-PC.

„In prezent, Uniunea Social Liberala este o formatiune politica inregistrata in Registrul Aliantelor Politice de la Tribunalul Municipiului Bucuresti, cu numarul 6/02.12.2011. USL a fost constituita prin acordul dintre doua aliante politice, respectiv Alianta de Centru Dreapta (ACD) (compusa din PNL si PC) si Alianta de Centru Stanga (ACS) (formata din PSD si UNPR). Ambele aliante sunt inregistrate, la randul lor, in Registrul Aliantelor Politice de la Tribunalul Bucuresti. ACS este inregistrata cu numarul 7/10.10.2012, iar ACD cu numarul 5/04.02.2012. Prin urmare, in calitate de parti ale acordului politic care a stat la baza constituirii USL, doar aceste doua aliante politice au calitatea juridica de a se pronunta in sensul mentinerii sau desfiintarii USL. Aceasta inseamna ca USL ar putea fi desfiintata doar prin denuntarea acordului politic de catre ACD sau ACS sau prin radierea din Registrul Aliantelor Politice a uneia dintre cele doua parti”, se precizeaza in comunicatul de presa al Aliantei PSD-UNPR-PC.

„Denumirea, sigla si semnul electoral USL constituie o marca individuala aflata in proprietatea Partidului Social Democrat si inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, cu Certificatul de inregistrare a marcii nr. 116760/2011. In prezent, marca Uniunea Social Liberala PSD PNL-PC’ este cesionata catre Uniunea Social Liberala (USL), o entitate juridica valida, constituita conform legilor in vigoare. PSD, UNPR si PC, ca reprezentanti legitimi ai ACS, respectiv ACD, au dreptul legal de a utiliza marca USL”, se mai arata in comunicat.

Semnatarii precizeaza ca simbolul USL „nu este folosit ca semn electoral”, asta deoarece „Alianta PSD, UNPR si PC nu a adresat o cerere in acest sens catre Biroul Electoral Central pentru alegerea membrilor din Romania pentru Parlamentul European din anul 2014. Ca atare, utilizarea marcii USL in campania electorala nu intra sub incidenta art. 43 din Legea 33/2007, privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicata, cu modificarile ulterioare”.

Campania electorala pentru europarlamentare a debutat cu acuzatii de furt. Liberalii sunt iritati ca social-democratii folosesc afise care induc ideea ca inca exista USL si le reproseaza fostilor aliati ca incearca sa manipuleze opinia publica.

Foto: monitorulvn.ro

author avatar
Alina Costache
322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger