AcasăNewsAlianta cu SUA nu valoreaza nimic si este daunatoare Poloniei

Alianta cu SUA nu valoreaza nimic si este daunatoare Poloniei

Declaratiile ministrului ar putea duce la scurtarea drastica a zilelor guvernului polonez

Alianta cu Statele Unite „nu valoreaza nimic” si ramane „daunatoare Poloniei”, a opinat ministrul de Externe polonez, Radoslaw Sikorski, informeaza saptamanalului Wprost. Declaratiile scandaloase ale ministrului au fost inregistrate in secret.

Declaratiile ministrului ar putea duce la scurtarea drastica a zilelor guvernului polonez

Afirmatiile lui Radoslaw Sikorski pot arunca in aer relatiile cu Washingtonul, mai ales pentru ca Wpost nu precizeaza unde si cum a fost facuta inregistrarea.  Discutia continua in termeni si mai duri, ajungandu-se chiar la cuvinte demne de filmele de actiune.

Multe bip-uri la adresa americanilor

„Tu stii ca alianta polonezo-americana nu valoreaza nimic. Ea este chiar daunatoare, pentru ca ofera Poloniei un fals sentiment de securitate”, ar fi declarat seful diplomatiei intr-o conversatie cu un fost ministru al Finantelor, Jacek Rostowski. „Bullshit! Intram in conflict cu Germania, cu Rusia si vom considera ca totul este nemaipomenit, pentru ca le-am BIIIIP americanilor. Este complet naiv”, a continuat ministrul.

S-a cerut demisia guvernului

Malgorzata Kidawa-Blonska, o purtatoare de cuvant a Guvernului, a refuzat sa comenteze aceste alegatii, adaugand ca asteapta publicarea inregistrarii complete. Bineinteles, revista a provocat o furtuna politica in Polonia, publicarea inregistrarilor a provocat o criza politica,  opozitia cerand demisia Guvernului de centru-dreapta condus de catre Donald Tusk. Premierul nu a exclus, la mai mult de un an inainte de termenul prevazut pentru toamna lui 2015, posibilitatea organizarii unor alegeri anticipate.

author avatar
Catalin Dumitrescu
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger