AcasăNewsAlexandru Rafila: „Aş insista pe educare, ca să mergem în vacanţă fără...

Alexandru Rafila: „Aş insista pe educare, ca să mergem în vacanţă fără probleme”

Alexandru RafilaAlexandru Rafila

Profesorul Alexandru Rafila este de părere că în următoarea perioadă ar trebui insistat pe educarea românilor pentru a putea merge în vacanță fără probleme.

România a intrat deja pe o pantă descendentă a infecțiilor cu noul coronavirus, dar pericolul nu a dispărut. Mai sunt doar câteva zile până la expirarea stării de alertă, iar autorităţile iau în calcul prelungirea.

Totodată, din 15 iunie sunt anunțate noi măsuri de relaxare a restricțiilor, dar oficialii sunt îngrijorați că vor apărea noi focare de coronavirus. Profesorul Alexandru Rafila își dorește o pârghie administrativă pentru gestionarea eventualelor focare care pot apărea.

„Eu aș insista pe educarea oamenilor care în ultimele 3 luni au reușit să limiteze contactele, să limiteze distanțarea fizică, au aplicat măsuri de igienă – mască în spaii închise, spălatul pe mâini. Să fructificăm prin comportament ce am reușit să rezolvăm până acum și atunci cred că o să avem o vară liniștită și o să putem să mergem și în vacanță fără niciun fel de probleme.”, a declarat specialistul în microbiologie, pentru Digi24.

Precizările lui Rafila vin imediat după ce secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că nu putem risca o relaxare totală a măsurilor pentru a nu avea o „explozie” de cazuri.

„Trebuie să înţelegem situaţia în care suntem. Dacă spune cineva că am trecut deja cu totul şi totul este OK, acest cineva înseamnă că nu este informat corect. La acest moment, încă situaţia e sub control, mai bine decât înainte, dar nu putem zice că am ajuns la faza în care să spunem că totul este OK”, a declarat Arafat.

author avatar
Andreea Vlad
72 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger