AcasăNewsAlexandru Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, pus sub control judiciar

Alexandru Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, pus sub control judiciar

sursa foto: captură video Digi24

Alexandru Pițurcă a aflat decizia instanței în dosarul în care a ajuns în vizorul DNA-ului. Fiul fostului selecționer al Naționalei de fotbal este cercetat în libertate, sub control judiciar.

Alexandru Pițurcă a fost plasat sub control judiciar, potrivit Digi24. O măsură similară a fost luată și în cazul lui Gabriel Țuțu, directorul Romarm. Decizia Tribunalului București a fost anunțată în cursul nopții, la ora 3.

Procurorii anticorupție ceruseră arestarea preventivă a celor doi, însă instanța a respins propunerea DNA. Și a decis plasarea celor doi sub control judiciar. Hotărârea Tribunalului nu este definitivă, astfel că poate fi contestată de DNA.

O măsură similară, controlul judiciar, a fost luată, în același dosar, și în cazul lui Victor Pițurcă, cercetat pentru cumpărare de influență. De altfel, și fiul său, Alexandru, e acuzat de procurori tot de cumpărare de influență.

Pițurcă Jr., acuzat de DNA de cumpărare de influență

Marți s-a aflat că Alexandru Pițurcă a fost reținut de DNA. Acuzația ce îi e adusă de cumpărare de influență. „Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, omul de afaceri ar fi acceptat, în mod direct, condițiile impuse de inculpatul Țuțu Gabriel (descrise în comunicatul anterior) în schimbul cărora acesta din urmă ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor funcționari din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contracte de furnizare produse de protecție împotriva coronavirusului asocierii din care făcea parte și societatea administrată de inculpat.

De asemenea, inculpatul Țuțu Gabriel ar mai fi promis că îi va determina pe aceeași funcționari să efectueze recepția produselor respective, chiar dacă acestea erau neconforme și să achite la timp facturile emise în acest sens.

Așa cum am precizat și anterior, în contextul menționat mai sus, inculpatul Țuțu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar, suma de 50.000 lei, reprezentând prețul traficului de influență”, a transmis DNA-ul într-un comunicat, în 31 ianuarie.

Sursa citată a menționat, totodată, că dosarul cauzei privind pe inculpatul față de care a fost dispusă măsura preventivă a reținerii și pe inculpatul Țuțu Gabriel va fi înaintat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

author avatar
Andrei Coman
211 afisari

2 COMENTARII

  1. Păi normal că e sacrificat un pion că doar nu ăia mari care dădeau ordine și amenințau la TV oamenii neștiutori cu amenzi și alte cele.
    Războiul psihologic al guvernelor și șefilor de stat împotriva propriilor cetățeni. Al serviciilor secrete împotriva cetățenilor , că nu degeaba îi spuneau operațiune. Ei trebuie să plătească . Peștele de la cap se împute.

  2. Totul se stia, Menestru al Haparaii este de la PSD, cum mai circula spaga pe la partid, ca deh, trebe, da e pe mucles, ca si domnu din Deal, vorba aia, ca-i zapada mica,transul ar fi vrut pe partie in Austraia, da nu se poate da decat cu ciolofanu acasa

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger