AcasăNewsAlexandru Gheorghe, tanarul locotenent care s-a alaturat protestatarilor din Piata Universitatii -VIDEO

Alexandru Gheorghe, tanarul locotenent care s-a alaturat protestatarilor din Piata Universitatii -VIDEO

Alexandru Gheorghe

Locotenentul Alexandru Gheorghe a venit, luni seara, in uniforma, in mijlocul oamenilor care se aflau in Piata Universitatii, pentru a protesta a unsprezecea zi la rand. „Acum sunt liber spiritual, vedem maine daca mai sunt liber si fizic”, a spus barbatul in varsta de 27 de ani. „Stiu la ce ma expun”, a adaugat militarul.

Alexandru Gheorghe (foto: captura Antena1)

Alexandru Gheorghe s-a recomandat – este locotenent din Flotila 71 Aeriana Campia Turzii si a venit, in uniforma, in mijlocul protestatarilor din Piata Universitatii din Capitala, declarand ca a ales sa se alature manifestantilor din Bucuresti pentru a le demonstra ca „armata nu i-a parasit”, potrivit Antena3.

„Am venit aici din acelasi motiv pentru care oamenii sunt aici. Raed Arafat este pentru mine un erou. (…) Colegii mei din sistem au familii, copii si credite in banci nu au curaj sa vorbeasca. Eu am depus juramantul in fata cetatenilor, nu in fata actualei puteri. Eu imi asum raspunderea pentru ceea ce fac acum! Uniforma militara este un simbol al acestui stat. Milioane de romani s-au jertfit in razboaie, noi trebuie sa le cinstim memoria cum se cuvine. Nu este normal ca oamenilor sa le fie frica de guvern. Am venit aiaic sa-mi expun nemultumirea public. Parerea mea e ca toate scandalurile au fost provocate intentionat”, a mai spus locotenentul Alexandru Gheorghe.

Get Adobe Flash player

author avatar
eNational
2.287 afisari

22 COMENTARII

  1. Un act de mare curaj si negandit de el. A vrut sa faca ceva maret, dar isi va lua multa „sanatate” de la superiori.

  2. Bravo domnule locotenent!
    Ti-ai asumat cu mult curaj rolul de roman adevarat,si
    toti camarazii tai ar trebui sa priceapa ca ai facut-o pentru viitorul lor,pentru a nu ajunge in situatia de a ne pierde respectul de sine si a nu ne lasa manipulati de o clica de imbuibati care fac ce vor ,numai sa puna capat faradelegilor in tara nu.
    -Ai incalcat regulamentele militare,poate ,dar nu si juramantul militar.Sa-si imagineze toata lumea ce s-ar fi intamplat in 1989 daca militarii si-ar fi respectat juramantul de credinta fata de cei de-atunci.Pana la urma vina nu este a ta ci a celor care au facut posibil sa te scoata in strada ca purtator de cuvant al nemultumirilor intregii armate de fapt.Si eu ,ca militar in rezerva am simtit aceste nedreptati,am simtit ca ni se iau niste drepturi pentru care n-am bagat mana in buzunarul statului,si le-am primit legal dupa niste legi care au foat anulate
    prin ordonante,asumari,fraudari de voturi,etc.Inutil de spus alte lucruri.Cei ce au cap sa gandeasca .Felicitari si eu personal cred ca chiar daca ti se da un „sut ” in fund din armata
    vei ramane un simbol pentru ceea ce trebuie sa fie un militar si mai cred ca ai puterea de a face orice altceva in viata dar demn si nu constrans de legi si regulamente.

  3. Bravo locotenente! Ai dovedit curaj. Nu vor avea curaj sa te sanctioneze. Nu cred ca vor sa vada in piata cateva batalioane de militari activi.

  4. Felicitari! Dumnezeu sa va ocroteasca pentru ca sunteti un erou in inima cetatenilor demni si curajosi.Extraordinar discurs ati sustinut.Biserica ortodoxa ar trebui sa fie mandra cu dvs.un adevarat crestin ortodox.Armata noastra la fel sa fie mandra! Protestarii si toti cetatenii care sunt patrioti si romani adevarati va sustin.Dumnezeu ajuta poporul roman!Mult respect!

  5. Felicitari domnule locotenent.Prin gestul pe care l-ati facut pe 23 ianuarie 2012 sunteti deasupra oricarei legi si a oricarei judecati.

  6. FELICITARI PENTRU ACEST EROU NATIONAL !!
    RUSINE PENTRU CURVELE DE ROMANI CARE STAU ASCUNZI ,CA VIERMII PRIN CASE !!

  7. M-ati emotionat pana la lacrimi,TINERE LOCOTENENT AL ARMATEI ROMANE,ALEXANDRU GHEORGHE!Ca mama TE admir si TE pretuiesc!Fericita TARA care te are ,fericiti parinti care te-au crescut si educat!Esti cel mai minunat si adevarat dar pe care l-am primit acum la ceasuri de mare durere si neliniste.OAMENI ca TINE ne redau speranta ca intr-o zi ,nu foarte departe,ne vom recapata demnitatea batjocorita de insusi conducatorul tarii.Nu te opri aici,suntem alaturi de TINE!

  8. Felicitari!Noi suntem alaturi de tine.Iti multumesc fiindca existi si sunt mandra ca faci parte din tara mea:ROMANIA!

  9. Daca românii au iesit in strada pentru Raed Arafat, care reprezinta un exemplu de moralitate, un OM care le-a dat curajul sa ceara ceea ce li se cuvine, atunci, cred că românii TREBUIE sa iasa in strada si pentru locotenentul Alexandru Gheorghe.
    Acest OM trebuie protejat de noi ROMÂNII!
    Eu nu consider ca acesta a terfelit haina militara română, din contra i-a adus cinste.
    Cei care au terfelit haina militară română și identitatea noastră naționala sunt cei ce au fost si sunt împotriva românilor.

  10. Felicitari locotenente! Generatia din care faci parte este alaturi de tine, din pacate unii dintre noi cu prea multe responsabilitati … motiv pentru care nu iti suntem alaturi in P-ta Universitatii … de oameni ca tine are nevoie tara asta … D-nilor guvernanti ” ADIO ” , sosec inlocuitorii.

  11. Cinste tie, brav locotenent. Demnitate si Onoare poporului român.
    Nu eşti singur, suntem alături de tine.

  12. Felicitări!Dacă toţi românii ar avea curajul tău am avea cu toţii o viaţă mult mai bună.Îţi doresc succes şi sper că vei avea o carieră care te va propulsa la conducerea armatei române!

    Români pentru a schimba ceva trebuie să schimbăm tot.
    Preşedinte ales prin vot de popor;
    Parlament dintr-o singură cameră format din trei reprezentanţi din fiecare judeţ aleşi uninomonal;
    Prim ministru ales de parlament;
    Miniştrii să ocupe postul prin concurs;
    În constituţie să fie trecut următorul articol:”Cine nu respectă promisiunile din campania electorală să-şi piardă mandatul şi să se organizeze automat alegeri”

  13. DOMNULE LOCOTENENT, FELICITARI!!!
    Pentru curajul, demnitatea umana si respectul fata de tara de care ati dat dovada, ar trebui sa fiti numit MINISTRUL APARARII!!! DE ASTFEL DE OAMNENI ARE NEVOIE TARA ASTA!!!
    ROMANI CARE ATI „TRAIT BINE!” PANA ACUM… E MOMENTUL SA VA TREZITI!!! TANARUL ACESTA NE-A DAT O PALMA TUTUROR!!!
    INCA O DATA: RESPECT! RESPECT! RESPECT!!!

  14. Un maimutoi care a vrut sa fie vedeta!!!! Pai de ce nu te-ai dus civil la protest???? Stiu, nu te baga nimeni in seama! Ai vrut sa fii vedeta pentru o seara sau ai vrut sa vezi daca dai bine la tv???

  15. TRADATOR DE TARA,SA-L JUDECE CURTEA MARTIALA!!!URA SA VINA CUCUVEAUA ACUMA…Nu va este un pic de rusine cu trecutul vostru revolutonar,pupicuristi ILESCIENI.Nu sunt cu Base dar cand va aud sa vina hienele pesediste ma prinde o scarba numai cand ami aduc aminte de crimele lor odioase din piata revolutiei din anii trecuti. SA VA FIE RUSINE CRIMINALI USLELISTI.HUA NEMERNICI ORDINARI SI CRIMINALI,jos chioru ca sa vina iar Boul şi Viţelul

  16. De cand un locotenent reprezinta toata armata ca sa poata el sa declare ca Armata este cu protestatarii???????????
    A dezonorat haina militara!!!!!

  17. ultimii 3 sunt PDL-isti pusi de chior sa-l blameze pe ofiter……bai dobitocilor nu vedet ca sunteti o haita de hoti si mincinosi care ati distrus toata tara asta …..si voi v-ati imbogatit la greu….ce tot incercati acum sa dregeti busuiocul……la puscarie cu voi nemernicilor…..pentru tradare de tara si subminarea economiei nationale imocritilor.

  18. Cinste si onoare! domnule loc.multumestei lui d-zeu ca te-a binecuvantat cu aceasta chemare..si celor care te-au format.in profunditatea sufletului si a constiintei sa fii sigur ca sunt de acord cu tine,dar ei nu au curajul tau.sa nu regreti o clipa,acest act de mare curaj,BRAV SOLDAT,ONOREA ,CURAJUL,DEMNITATEASI DISCURSULtau din mijlocul oamenilor din PIATA UNIVERSITATII M-AU IMPRESIONAT PINA LA LACRIMI!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger