AcasăNewsUPDATE: Alexander Adamescu, arestat in Marea Britanie/Precizari DNA

UPDATE: Alexander Adamescu, arestat in Marea Britanie/Precizari DNA

Joi s-a aflat ca Alexander Adamescu, fiul afaceristului Dan Adamescu, a fost arestat la Londra.

UPDATE: Reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie au facut o serie de precizari cu privire la cazul lui Alexander Adamescu, pe care le redam in cele ce urmeaza, integral:

Ca raspuns la o serie de solicitari formulate de reprezentanti ai mass media in cursul zilei de 29 martie 2018, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

In cauza mediatizata prin comunicatul nr. 358/VIII/3 din 25 martie 2016, ca urmare a solicitarii formulate de procurorii anticoruptie la data de 6 iunie 2016, Curtea de Apel Bucuresti a emis un mandat european de arestare fata de inculpatul ADAMESCU BOGDAN ALEXANDER, om de afaceri, cercetat de procurorii anticoruptie pentru savarsirea a doua infractiuni de dare de mita.
In baza mandatului european de arestare emis de autoritatile din Romania, avand in vedere ca inculpatul se afla pe teritoriul Marii Britanii, a fost initiata procedura de predare a acestuia, astfel incat sa fie asigurata prezenta sa in fata organelor judiciare.
Din informatiile primite de la autoritatile britanice a rezultat ca, in cursul judecarii procedurii de executare a mandatului european de arestare de catre o instanta din Marea Britanie, la data de 31 ianuarie 2018, aparatorii inculpatului ADAMESCU BOGDAN ALEXANDER ar fi prezentat in fata instantei de judecata din Londra un document care ar fi fost emis, in aparenta, de o institutie din Romania, respectiv Administratia Nationala a Penitenciarelor. Documentul nu a fost insa asumat de Administratia Nationala a Penitenciarelor.
Ca urmare a acestei situatii, la termenul din data de 2 martie 2018, in cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, instanta de judecata din Londra a dispus, fata de ADAMESCU BOGDAN ALEXANDER, inlocuirea masurii controlului judiciar cu cea a arestarii preventive. In data de 23 martie, instanta britanica a analizat cererea inculpatului Adamescu Bogdan Alexander de inlocuire a masurii arestarii preventive cu eliberarea pe cautiune dar, nefiind convinsa de explicatiile oferite in legatura cu prezentarea acelui document, instanta a respins cererea.

Decizia finala privind executarea mandatului european de arestare a inculpatului urmeaza a fi luata de aceeasi instanta.

–-

Totul pe motiv ca tanarul ar fi folosit acte false, in cazul procesului privind extradarea sa, din cate anunta televiziunile de stiri. Masura s-a luat in cursul acestei luni, pana la momentul de fata nefiind cunoscuta data exacta.

Conform TVR 1, „DNA a fost notificata de autoritatile britanice ca in cursul lunii martie Alexander Adamescu a fost arestat dupa ce a depus documente despre care sustinea ca apartin Administratiei Penitenciarelor din Romania”.

author avatar
Andrei Coman
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger