AcasăNewsAlerta! Un medicament pentru osteoporoza are efecte secundare grave

Alerta! Un medicament pentru osteoporoza are efecte secundare grave

Agentia Nationala a Medicamentului spune ca un medicment menit sa trateze osteoporoza ar prezenta risc crescut de boli cardiovasculare.

Medicii sunt sfatuiti sa fie prudenti atunci cand prescriu unele produse pentru osteoporoza. Comitetul de farmacovigilenta al Agentiei Europene a Medicamentului a recomandat suspendarea utilizarii acestora, pentru ca ar prezenta risc crescut de boli cardiovasculare.

Este vorba de medicamentele Protelos/Osseor (ranelat de strontiu). Recomandarea a fost deja transmisa Comitetului pentru medicamente de uz uman spre analiza. „Ministerul a dispus Agentiei Nationale a Medicamentului sa informeze medicii prescriptori referitor la propunerea Comitetului de farmacovigilenta si sa le recomande acestora o prudenta deosebita in raport cu produsul mai sus mentionat, astfel incat siguranta pacientilor sa nu fie afectata. In momentul in care va fi data publicitatii decizia finala a Agentiei Europene a Medicamentului, Ministerul Sanatatii va lua toate masurile care se impun”, se arata in comunicatul Ministerului Sanatatii.

La sfarsitul lunii aprilie 2013, Agentia Europeana a Medicamentului informa ca a fost recomandata restrictionarea utilizarii acestor medicamente. Asadar, s-a recomandat restrictionarea accesului la aceste medicamente pentru pacientii cu afectiuni cardiovasculare si prescrierea produselor numai pentru tratarea osteoporozei severe cu risc crescut de fractura.

author avatar
Andra Nesu
599 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger