AcasăNewsAlertă: tuberculoza multidrog, sute de cazuri noi

Alertă: tuberculoza multidrog, sute de cazuri noi

Este o formă deosebit de rezistentă la medicamentele folosite uzual pentru tratarea bolii. Un tratament nou pentru tuberculoza multidrog rezistentă costă aproximativ 25.000 de euro pentru fiecare pacient, spune  Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”.

“România are anual aproape 400 de cazuri noi de tuberculoză multidrog rezistentă. Tratamentul pentru tuberculoza multidrog rezistentă este asigurat de statul român. Este important să fie asigurat pe schemele noi de tratament. Se fac calcule bugetare pentru pacientul cu tuberculoză multidrog rezistentă. Bedaquilina şi Delemanidul sunt medicamente extrem de scumpe. În acest moment, cantităţile pe care putem achiziţiona nu sunt suficiente pentru toţi pacienţii. Sperăm ca fondurile pe care le va aloca Ministerul Sănătăţii să acopere tratamentul tuturor pacienţilor.  Ştim sigur că vom avea bani pentru 100 pacienţi cu tuberculoză multidrog rezistentă. Trebuie să găsim bani pentru toţi pacienţii pentru că tratamentul trebuie să fie asigurat pentru toţi în egală măsură”, a spus Beatrice Mahler, precizând că la Institutul „Marius Nasta” sunt trataţi anual aproximativ 200 de pacienţi cu această maladie. România are trei centre de tuberculoză multidrog rezistentă: unul la Bisericani, unul la Leamna şi unul în Bucureşti, unde pacienţii diagnosticaţi iniţiază acest tratament. “Ulterior, în momentul în care ei sunt negativi şi nu mai reprezintă un pericol pentru cei din jur, vor putea continua tratamentul cu care pleacă din aceste centre”, a adăugat medicul.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
159 afisari

1 COMENTARIU

  1. Acum veniti cu rahatul asta !!!,pai acum 2 saptamani veneati cu programul pilot de tratare a TBC in ambulatoriu ,voiati sa dispara orce pat din spitale pentru pacientii TBC !!.
    Cand va treziti bai amatorilor care va jucati dea guvernarea de-a restructurarea in scoli ,in sanatate in economie ??.
    Se citeste pe mutrele voastre ca sunteti straini de meserie ,ca mesajele nu le receptionati pentru ca nu aveti nici macar ABECEDARUL OR VACUBULARUL MESERIEI !!.
    Voi nu sunteti in stare sa comunicati fiinca nu aveti ce spune ,termenii de specialitate va sunt straini ,sensul unei dezbateri sau a unor cerinte specifice sunt pentru voi ca si limba chineza !!.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger