AcasăNewsAlertă! SPP face un spital Covid pentru instituție

Alertă! SPP face un spital Covid pentru instituție

Angajații SPP, suspecți de Covid?

Serviciul de Protecție și Pază a solicitat și a primit de la Guvern materiale în valoare de peste 400.000 de lei pentru a-și construi, de urgență, un spital modular pentru tratarea cazurilor de Covid-19. În condițiile în care există deja două spitale militare modulare Covid, solicitarea SPP este oarecum surprinzătoare, singura explicație fiind o posibilă infectare a angajaților instituției.

Guvernul a aprobat transferul de la Administrația Națională a Rezervelor de Stat a unor materiale pentru SPP în vederea construcției unui spital modular pentru Covid-19. Serviciul de Protecție și Pază solicitase, în repetate rânduri, aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantități de produse, necesare în vederea asigurării nevoilor și misiunilor operative de urgență maximă specifică, precum și pentru implementarea unor măsuri de prevenire și limitarea contaminării, respectiv a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2. ”Prezentul proiect de hotărâre a Guvernului are în vedere aprobarea scoaterii din rezervele de stat a următoarelor produse: paturi, pături, saltele pat, cearșafuri pat, fețe pernă, construcții ușoare din elemente modulate. Preluarea construcţiilor uşoare din elemente modulate se face pe bază de proces-verbal de predare-primire, cu constatarea stării constructiv-funcţionale; acestea vor rămâne în administrarea Serviciului de Protecție și Pază, care va asigura gestionarea şi conservarea acestora. Precizăm faptul că transportul produselor se va realiza cu mijloace de transport ale Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Cheltuielile pentru realizarea operaţiunilor de transport ale acestora se vor asigura din veniturile proprii ale Activităţii pentru intervenţii operative şi reîntregirea stocurilor diminuate, înfiinţată pe lângă Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Fondurile necesare reîntregirii stocurilor rezervă de stat diminuate cu cantităţile scoase

din rezervele de stat, vor fi finanţate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne – Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale”, se arată în expunerea de motive a Hotărârii de Guvern.

Protecție pentru demnitari

Potrivit legii, Serviciul de Protecție și Pază întreprinde, în colaborare cu organe specializate, măsuri pentru asigurarea asistenței medicale, profilactice și terapeutice a demnitarilor a căror protecție intră în competența sa și realizează, prin mijloace proprii, măsurile antiepidemice pentru prevenirea îmbolnăvirilor de natură infectocontagioasă, toxico-chimică sau produse de radiațiile ionizante, precum și alte activități de profil în obiectivele permanente și temporare. În acest context, spitalul modular al SPP ar putea fi folosit pentru cazurile Covid ale demnitarilor români sau ale celor din afara țării sau chiar pentru propriii angajați ai serviciului. Însă, utilitatea unui nou spital modular nu este tocmai dovedită, având în vedere că spitalele Covid și suport Covid din țară sunt aproape integral fără pacienți. În plus, în Capitală s-a dat recent în folosință cel mai mare spital modular COVID din ţară, cu o capacitate de 500 de paturi pentru cei infectați cu noul coronavirus. Pe lângă acesta, în București există și spitalul Militar ROL 2 construit special pentru pacienții infectați cu Covid-19, unde s-au investit 100.000 de euro.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.025 afisari

6 COMENTARII

  1. @ Considerați că ar trebui verificate doctoratele celor din instituțiile ce solicită propriile unități medicale, ?

  2. @ Probabil că sunt și instituții ai căror „doctoranzi” vor „să își trateze” plagiatele în propriile unități medicale , ?

  3. Dar de ce nu-și fac parlamentarii care un spital de fiecare ??.. Președintele un spital, Orban altul…și tot așa se va umple țara cu spitale covid !!!…numai prostii,aia care le plătesc salariile or să le dea o plua…și așa se spală banii europeni prin filiera de partid la toți escroci.. nenorocită țară…. cele trei miliarde de euro deja au intrat în buzunarele mafiei galbene..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger