AcasăNewsAlerta! Se „smenuiesc” comisiile pentru plagiat!

Alerta! Se „smenuiesc” comisiile pentru plagiat!

Intr-o Romanie vesnic surprinzatoare ca a noastra aproape ca nimic nu ar mai trebui sa ne mire. Iata insa ca suntem pe cale sa asistam la una dintre cele mai halucinante rasturnari de situatie, dupa ce informatii de ultima ora arata ca „bomba” plagiatului s-ar putea nu neaparat sa se „fasaie” , dar chiar  sa explodeze tocmai in ograda celor care au plantat-o, adica la Ministerul Educatiei.

Mircea Dumitru vrea sa-i schimbe pe toti membrii CNATDCU

Astfel, se pare ca unii dintre functionarii de la minister ar fi pur si simplu debusolati, acestia fiind la un pas sa faca plangeri cu privire la faptul ca asupra lor s-ar exercita presiuni tot mai crescande, inclusiv pentru schimbarea tuturor membrilor Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si certificatelor Universitare(CNATDCU). Iar situatia este cu atat mai socanta cu cat „razboiul personal” pe care ministrul Mircea Dumitru l-a pornit impotriva colegului de cabinet de la Interne  a fost transformat intr-unul de „gherila” imediat dupa ce Universitatea Nationala de Aparare „Carol I”(UNAP) a decis ca teza de doctorat a lui Petre Toba a fost realizata conform reglementarilor in vigoare.

„Capul lui Toba vrem”!

Acesta este strigatul de razboi al celor care il imping de la spate pe Mircea Dumitru spre luarea unei stranii decizii, cum ar fi darea unui ordin de ministru prin care sa schimbe toti membrii CNATDCU. Fara ca ministrul Educatiei sa intrebe inainte la „juridic” daca un astfel de ordin este sau nu unul legal! Mai ales ca este vorba de o ancheta care oricum a fost demarata la limita legii, dupa ce sesizarea s-a facut doar in baza unor articole de presa „linkuite” dupa internet, dupa cum o arata chiar documentele de la Biroul Secretariatului CNATDCU. Insa miza pare sa fie una uriasa, daca pentru onorarea acestei „dorinte” care seamana tot mai mult a comanda politica au ajuns sa fie angrenate atatea nume mari. Insa chiar daca  va fi „smenuita” comisia pana ce va iesi verdictul de plagiat, nimeni nu s-a gandit ca acesta ar putea fi pur si simplu anulat in instanta? Fie si pentru simplu motiv ca, de exemplu, prin infiintarea unor supra-comisii de verificare, se poate considera ca politicieni ca Gabriel Oprea sau Victor Ponta au fost pur si simplu favorizati!

author avatar
Toni Matei
928 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger