AcasăNewsALERTĂ: Primul caz de West Nile la Iași; femeie internată în STARE...

ALERTĂ: Primul caz de West Nile la Iași; femeie internată în STARE GRAVĂ

O femeie de 62 de ani este internată în stare gravă la secţia de Anestezie Terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce a fost diagnosticată cu West Nile.

Foto Twitter

Potrivit medicilor, boala pentru care primeşte tratament de specialitate a avut o evoluţie bună, însă alte probleme medicale ale femeii au necesitat internarea în Terapie intensivă.

„Este primul caz de West Nile la Iaşi, este vorba despre o femeie de 62 de ani, cu comorbidităţi. Din cauza comorbidităţilor se află în terapie intensivă, şi nu din cauza gravităţii boli, boala a avut o evoluţie favorabilă. În momentul de faţă femeia este în terapie intensivă”, a declarat Carmen Dobrovăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Femeia are boală cronică cardiacă şi suferă şi de obezitate, este din oraşul Iaşi şi le-a spus medicilor că nu a fost plecată la mare vara aceasta.

La nivel naţional, până în 14 august numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile din acest sezon ajunsese la opt, iar două dintre persoanele infectate au murit. Decesele s-au înregistrat în judeţele Călăraşi şi Buzău.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană