AcasăNewsALERTĂ! Poluare cu petrol pe Dunăre: 35 de tone s-au scurs în...

ALERTĂ! Poluare cu petrol pe Dunăre: 35 de tone s-au scurs în apă

petrol

Ministerul Mediului a fost informat, marți, că 35 de tone de produse petroliere s-au scurs de la o navă sub pavlion bulgăresc pe cursul principal al Dunării.

Cele 35 de tone de petrol s-au scurs în apă în zona Cělarevo (Serbia), la o altitudine de 1287 de metri.

35 de tone de petrol au ajuns în Dunăre, de pe o navă bulgărească

„Timpii estimați de specialiștii noștri pentru propagarea poluării sunt de cca 24-30 ore până la intrarea în țară. Ținând cont de cantitatea de poluant declarată, lungimea undei de poluare va fi pe o distanță de cca 70-100 km în condițiile de non-intervenție, în aval de zona producerii evenimentului”, arată Apele Române într-un comunicat.

În acest moment, partea sârbă acționează prin echipele competente Vode Vojvodine (inspecția apelor provinciale, laboratorul acreditat etc.), împreună cu armata sârbă în vederea protejării Belgradului de posibile efectele ale poluării accidentale produse.

În acest sens a fost identificată o locație adecvată unde s-a montat un baraj plutitor de protecție. În prezent pata de petrol este izolată.

„Din dispoziția conducerii ANAR, respectiv a directorului general, ing. Sorin LUCACI, echipele Administrației Bazinale de Apă (ABA) Banat au început încă de aseară monitorizarea (vizuală) a apelor Dunării, în secțiunea Baziaș. Întrucât lățimea Dunării în zona unde se estimează că va intra unda de poluare nu permite amplasarea unui baraj plutitor absorbant, formația de intervenție de la Apele Române (ABA) Banat- Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Caraș-Severin este pregătită să acționeze cu material tip spill sorb care va fi răspândit din bărci cu motor”, mai arată sursa citată.

Intervenția de depoluare, ca și prelevarea probelor de apă vor fi realizate de către Apele Române doar în eventualitatea în care unda de poluare va ajunge în România, respectiv se vor observa irizații petroliere.

author avatar
Andreea Vlad
285 afisari

2 COMENTARII

  1. Bulgaru’ sa plateasca
    Ca nu platim noi plutitorul.absorbant.
    Dupa ce vor fi plati si plati si supra-plati pentru poluare vor fi sigur mai atenti.

  2. S-a dus naibii si turismul …ucrainienii o dau cu holera…bulgarii ne dau namol+petrol….BRAND DE TARA LIPSESTE. FRUNZA LUI UDREA …BAGATI-VI-O IN DOS, HOTILOR!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger